137 нови затвори се планира да бъдат построени в Турция.

...
137 нови затвори се планира да бъдат построени в Турция.
Коментари Харесай

Нови затвори строят в Турция

137 нови затвори се възнамерява да бъдат издигнати в Турция. Към момента цифрата на местата за изтърпяване на наказванията е 353. Тези данни бяха посочени от осведомителната работа на турското президентство в отговор на запитване, отправено от зам. ръководителя на главната опозиционна Народнорепубликанска партия Онурсал Адъгюзел до турското министерство на правораздаването.

От актуалните 353 пандиза 75 са от отворен тип, 7 отворени женски, 7 женски затворени и 4 поправителни затвори за малолетни.

Общият потенциал на турските затвори се показва, че е 218 950 души. През 2018-2019 са били издигнати 27 пандиза с потенциал 16 566 души.

Към месец юни тази година 114 пандиза са в развой на строителство с потенциал 73 448 души.

Обявени са търгове за построяването на още 23 пандиза с потенциал 14 919 души, се показва в справката.

Не са предоставени обаче данни за финансовата стойност на заведенията за изтърпяване на наказванията, които са в развой на строителство и на търг.

Онурсал Адъгюзел показва, че Турция е на второ място по % на пандизчиите измежду страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), като единствено Съединени американски щати изпреварват Турция в това отношение. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР