134 млн. лв. европейски пари се пренасочват към оперативна програма

...
134 млн. лв. европейски пари се пренасочват към оперативна програма
Коментари Харесай

134 млн. лв. европари пренасочи кабинетът за подкрепа на малкия и среден бизнес

134 млн. лева европейски пари се пренасочват към оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " за поддръжка на дребния и междинния бизнес, като краткотрайна мярка в отговор на рецесията, породена от COVID-19, реши кабинетът на онлайн съвещанието си през днешния ден. Средствата са от оперативните стратегии " Транспорт и транспортна инфраструктура " и " Околна среда ".

С тези спомагателни запаси, общия размер на вложенията в отговор на рецесията по линия на Европейските структурни и капиталови фондове и националните оперативни стратегии 2014-2020 година надвишава 1 милиарда лв..

С друго свое решение държавното управление утвърди изменение на оперативната стратегия поради в допълнение трансферирани 234 586 746 лева към бюджета й.

Увеличеният финансов запас на програмата ще се употребява за стимулирането, развиването и укрепването на българския бизнес в изискванията на бързото разпространяване на COVID-19 и подхванатите от страната за опазване на публичното здраве изключителни и незабавни ограничения, които оказват неподходящо влияние върху икономическата активност във всички браншове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР