134 души са гласували селата Баня, Емона, Паницово и Козница

...
134 души са гласували селата Баня, Емона, Паницово и Козница
Коментари Харесай

Контрареферендум: Четирите села край Обзор решиха да останат в Община Несебър

134 души са дали своят вот селата Баня, Емона, Паницово и Козница да останат в рамките на Община Несебър, а 41 - да преминат към Община Обзор. Това е окончателният резултат от гласуването в контрареферендума, който се организира в неделя в четирите села край Обзор, съобщи offnews.bg.

От имащите право на избор на публичното допитване са дали своят вот 76,19 на 100. В Общинската изборна комисия-Несебър няма постъпили тъжби и сигнали, заяви пред Българска телеграфна агенция ръководителят на комисията Силвия Димитрова.

Тя посочи, че право на глас са имали 226 поданици на четирите обитаеми места.

До контрареферендума се стигна откакто през февруари тази година бе извършено допитване за отделянето на Обзор и шест села в независима община. Тогава 73 на 100 от имащите право на избор гласоподаваха за отделянето им от Община Несебър. Малко по-късно обаче жителите на четири от селата оповестиха, че желаят да останат в рамките на Община Несебър и пожелаха ново допитване.

Въпреки рекомендацията на Централната изборна комисия контрареферендумът да не се организира, късно нощес ОИК-Несебър реши новото публично допитване да се организира.

За закоността на вчерашния контрареферендум обаче занапред ще се произнесе Върховният административен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР