130 учители са заразени с коронавирус. Учениците са много малко-90.

...
130 учители са заразени с коронавирус. Учениците са много малко-90.
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Родителите на карантинираните деца не са в карантина

130 учители са инфектирани с ковид. Учениците са доста малко-90. Това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев по БТВ.
Когато има инфектирано дете целият клас се карантиниран. Паралектата се приема за пашкул, балон, тъй като вътре не носят маски. коефициентът на заразяване е 1,1%. Получават се и клъстери, когато не се съблюдава отдалеченост и хигиена.

Министерство на здравеопазването разисква по какъв начин да се мине образование в осведомителна среда. 20 % в едно учебно заведение са със сходни на коронавирус болести. Много по-вероятно е учебните заведения да затворят поради грипа.

Вече няма да има почивка за грипа, а ще се учи в електронна среда. Родителите на карантинираните деца не са в карантина. Малко над 500 деца са поискали да учат онлайн. Всички учебни заведения сега дават обезщетително образование.

Има деца - към 20 %, които не посещават постоянно учебно заведение. Няма изолатор в учебно заведение. Изискването е децата със признаци краткотрайно да се отделят. Може да стоят в обособена стая. Може да е част от стая. Може и да е на открито. задачата е детето да не е в класната стая. Родителят не постоянно може да пристигна за 1 час.

Не може да пренебрегнем заболяването. Рисковано е, има полемика по ограниченията, тъй като мъчно се намира норма да учим и работим, и да сме разсъдливи и виновни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР