130 имена на подслушвани по време на антиправителствените протести миналата

...
130 имена на подслушвани по време на антиправителствените протести миналата
Коментари Харесай

130 души са подслушвани през лятото на миналата година

130 имена на подслушвани по време на антиправителствените митинги предходната година български жители прозвучаха от трибуната на Народното събрание на закрито съвещание на Народното събрание, траяло повече от час. Комисията за следствие на полицейското принуждение и подслушване на протестиращи е съумяла да откри кои са 130 от общо 934 подслушвани лица, които са засекретени от прокуратурата. Сред разпознатите има 5-ма публицисти, 4-ма ръководители на цивилен сдружения, политици – немалка част от тях слушаха имената си в зала, някогашен прокурор от Софийска градска прокуратура, генерали от запаса и един от българската войска, включително и публицист от огромна френска медия, уточни ръководителят на комисията Николай Хаджигенов от „ Изправи се, БГ! Ние идваме! “.

Българският „ Уотъргейт “, както адв. Хаджигенов дефинира този невиждан акт, е „ най-ужасяващото нападение против правата на българските жители и против демокрацията въобще. Това е безусловно опит за ликвидиране на демокрацията с противозаконни средства “, безапелационен бе той.

По думите му куп служби, цялото Министерство на вътрешните работи са направили закононарушение, профилираната прокуратура - също. Въз основа на осъществените инспекции и събраните доказателства, комисията е открила, че експлоатираните СРС-та са изначално незаконосъобразни. Разшеренията, които са издадени от Специализирания углавен съд – също. Исканията за потребление на тези средства са писани от Отдел „ Контратероризъм “ към ГДБОП, подписвани са от прокуратурата и са внасяни в профилирания съд.

Налице е и отчет от повече от 100 страници, който разяснява правната подготовка на действието – „ опит за въоръжено въстание, прелом и протести “, съчетано с „ проведена незаконна група “. „ Това е юридически парадокс и нонсенс изначално. Това е правено преднамерено, с единствена цел да може Борисов и ГЕРБ да запазят властта си, да употребяват бухалката Гешев, с присъединяване на двама вътрешни министри, които до този миг бяха депутати, един основен секретар на Министерство на вътрешните работи, шеф на ГДБОП “, разяснява Николай Хаджигенов. Според него няма процедура по експлоатирането на специфични разследващи средства във връзка с протестиращите жители, която да е спазена. Нито една! „ Имаме целенасочена проведена незаконна активност по отношение на българските жители “, безапелационен бе ръководителят на краткотрайната парламентарна комисия.

Това, което се изчете в зала, не е ориентирано против политическа партия ГЕРБ. Това е ориентирано - като заключения и като разбор - против всеки, който има късмет и попадне в миналото във властта, да знае че по този начин не се прави против никого в България, разяснява от своя страна националният представител Арман Бабикян. “Срещу никой български жител не може да се работи нелегално, газейки конституционните му права и нарушавайки още куп закони, впрягайки цялата репресивна машина против свободата. Надявам се, че нашите сътрудници (от ГЕРБ, които напуснаха залата) ще желаят да чуят истината, с цел да не претърпяваме това отново”, уточни Арман Бабикян и добави, че сме живели дълго в последните 30 години с други истини, които отхвърляме да преглътнем и след време още веднъж се сблъскваме с тях. “Трябва да имаме силата да продължим и да не позволяваме това да се повтаря”, безапелационен бе националният представител от “Изправи се, БГ! Ние идваме!”.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР