130 000 лева от общинския бюджет на Ракитово ще бъдат

...
130 000 лева от общинския бюджет на Ракитово ще бъдат
Коментари Харесай

Гласуваха 130 000 лева за борба с водната криза в Ракитово

130 000 лв. от общинския бюджет на Ракитово ще бъдат трансферирани на локалното ВиК дружество за закупуване на нови тръби и превъзмогване на водната рецесия, в която градчето изпадна от 9 юли. Предложението е на кмета Георги Холянов и е утвърдено по неотложност, откакто се разбра, че с замяна на обособени детайли остарелият и доста амортизиран тръбопровод няма да проработи обикновено. А другите два водоизточника в местностите Тупаров чарк и Пелев чарк не са в положение да обезпечат водоподаването към града, защото то е увеличено през този месец поради горещините над 10 пъти.

Осемхилядното население на града е без водоподаване към този момент девети ден, и то в най-горещото време от годината. Кризата стартира със спукана тръба в труднодостъпната околност Бошнов чарк, която е на над 20 км от Ракитово. След отстраняването на повредата при стартирането на водата налягането спука друга тръба. И по този начин няколко пъти, като за следващата щета през вчерашния ден се наложи да оказват помощ и доброволци. Тази заран обаче още веднъж е гръмнала тръба.

За момента популацията продължава да разчита на водоноски, а минерална вода ще се раздава пред Общината, в Еминкова махала, при стадиона, при джамията и в кв. “Запад “. Обявеното отчасти бедствено състояние остава в действие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР