130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания,

...
130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания,
Коментари Харесай

90% от българите във Великобритания със статут на уседналост

130 000 българи са получили статут на уседналост във Англия, което е 90% от пребиваващите, регистрира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.

В последното за тази година държавно съвещание всеки от членовете на кабинета регистрира постигнатото в неговия сектор и очерта главните акценти в политиките през 2020 година.

Първият ни посланик се похвали с новия сектор на Мария Габриел в Европейската комисия, както и избирането на Кристалина Георгиева за началник на Международния валутен фонд, които дефинира като „ голям триумф “.
 Министерски съвет БГНЕС
Тя увери още, че страната ни поставя всички нужни грижи за българите на Острова по отношение на идния Брекзит.-->

Веднага след нея министър председателят Бойко Борисов даде думата на вицепремиерът Томислав Дончев, който на първо време регистрира положителната организация на провелите се през октомври избори за локална власт. „ Успяхме да организираме изборите по този начин, че няма подозрение по отношение на тяхната почтеност, легитимност и либералност “, безапелационен бе Дончев.

Той дефинира отминаващата 2019 като „ следващата година, в която нямаме изгубено европейско финансиране “, а като основен приоритет за идната дефинира „ процесите на икономическа промяна “. „ Основен акцент би трябвало да бъдат опитите за повишение на добавената стойност на всичко, което се създава в България “, счита Томислав Дончев. Според него държавното управление и през идната година би трябвало да продължи да извежда образованието като главен приоритет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР