13 тежки пътно-транспортни произшествия и 46 ПТП-та с материални щети

...
13 тежки пътно-транспортни произшествия и 46 ПТП-та с материални щети
Коментари Харесай

Криминални хроники: 17 човека пострадаха при катастрофи през декември в Монтанско

13 тежки пътно-транспортни катастрофи и 46 ПТП-та с материални вреди са настъпили през последния месец на миналата година на територията на област Монтана.
При тежките произшествия на пътя няма починали жители, а 17 са получили контузии и пострадвания. В съпоставяне със същия месец на миналата година, общият брой на ПТП-тата са били с 15 по-малко, починали не е имало, ранените са били с 3-ма по-малко.
При контрола на пътя през декември м.г. са открити 2154 нарушавания на ЗДвП, за които са формирани 298 акта, 760 фиша и 1035 електронни фиша за превишена скорост.
За неспазване на преимущество, знаци и сигнали са санкционирани 289 водачи, за погрешно прекъсване и паркиране – 226, за неизползване на предпазни колани и каски – 92, за нередовни пътни документи – 80, за ръководство на техническо неизправно МПС – 59. Заловени са 14 водачи, използвали алкохол; 7 водачи, използвал опиати и 8 неправоспособни водачи. Без застраховка „ Гражданска отговорност” са открити 17 извършители.
29 са краткотрайно отнетите шофьорски книжки, на 15 ППС е прекъсната регистрацията, 1 пътно транспортно средство е краткотрайно спряно от придвижване. Образувани са 28 преписки по Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс.
През месеца са извършени 27 профилирани полицейски операци по сигурност на придвижването по пътищата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР