13 новоизбрани народни представители ще трябва да решат от коя

...
13 новоизбрани народни представители ще трябва да решат от коя
Коментари Харесай

13 новоизбрани депутати трябва да решат от къде влизат. И влизат ли изобщо

13 новоизбрани народни представители ще би трябвало да решат от коя листа ще влязат в Народното събрание (ако не се откажат от депутатските си места). Това демонстрират данните на Централната изборна комисия при окончателното оповестяване нощес на резултатите от вота на 2 април. 

Става въпрос за лица, сложени допълнително от една листа. Изборът им ще предопредели кой по-назад в листата ще влезе в 49-ото Народно заседание.

Решение би трябвало да вземе водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, определен от столичния 25 МИР, както и от Пловдив град. Борисоов обичайно единствено води двете листи, като в следствие се отхвърля от място в Народно събрание, само че този път, най-малко към този момент, е дал поръчка, че ще остане в Народното събрание - до момента в който траят договарянията за сформиране на държавно управление.

Неизменната председателка на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова също влиза от две листи - Русе и Разград.

От обединяването " Продължаваме промяната-Демократична България " място би трябвало да избере Катя Панева, определена и от Пловдив област и Хасково. На този избор ПП-ДБ нямаха дублиращи се водачи, само че пък преференциите донесоха пет депутатски места на Демократична България, като изместени бяха претенденти от квотата на Политическа партия. Такъв е казусът с Панева и в Хасково.

Под въпрос (отново) е и дали ще влезе в Народното събрание водачът на " ИТН " Станислав (Слави) Трифонов. Той е определен от Благоевград и Стара Загора.

Избор ще направи и заместникът му в партията Тошко Хаджитодоров (Йорданов), който влиза от листите в Плевен и Варна.

" Класическа " е обстановката и в Движение за права и свободи, където от две листи влизат водачът Мустафа Карадайъ, неизменимият Делян Пеевски, както и Йордан Цонев. Карадайъ ще избира сред Кърджали и Шумен, Пеевски - между Благоевград и Пазарджик, а Цонев - Благоевград и Велико Търново.

В Българска социалистическа партия се дублират петима души - лидерката Корнелия Нинова, Атанас Зафиров, Борислав Гуцанов, Драгомир Стойнев и Кристиан Вигенин. Нинова води в лидерския 25 МИР, както и в Благоевград.

Най-малко въображение в реденето на листите са показали във " Възраждане " - бетонирали 7 души, отпред с водача. Костадин Костадинов ще избира сред Варна и София. Останалите определени от повече от един регион са добре познатите лица на партията Цончо Ганев, Петър Петров, Стоян Таслаков, Иво Русчев, Николай Дренчев, Александър Арангелов.

Кандидатите за народни представители, определени в два многомандатни изборни региона, са длъжни в еднодневен период да заявят в Централната изборна комисия в коя листа желаят да останат определени. На 9 април е крайният период, в който ЦИК би трябвало да разгласи окончателния състав на новия парламент.

Засега ЦИК общия резултат, коя групировка какъв брой народни представители получава, както и разпределението на мандатите по области.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР