13 лица, дрога и 30 000 евро са задържани при

...
13 лица, дрога и 30 000 евро са задържани при
Коментари Харесай

59-годишен с две внучета сред задържаните за наркотици в Добрич

13 лица, дрога и 30 000 евро са арестувани при акцията, извършена в област Добрич от 6 ч. на 7 декември до 6 ч. на 8 декември.

Полицейски интервенции по отношение на разпространяването на наркотични субстанции са осъществени от Областната дирекция на МВР–Добрич, заяви прокурор Даниел Илиев, представител на Районната прокуратура.

„ Образувани са общо 8 досъдебни производства, 5 от които бързи. На 7 декември, към 16 часа е осъществена инспекция в частен парцел в град Добрич. Открити са 15 пакета с бяло прахообразно вещество, което при полевия тест реагира на амфетамин с тегло 12 гр., 2 пакета марихуана с общо тегло 1 гр. и сумата от 30 180 евро. По случая е открит причинител, който е от Добрич и е прочут на органите на реда. Той е арестуван и е притеглен като обвинен за държане на наркотични субстанции ”, сподели още Илиев.

През 1988-1989 година мъжът, на границата на пълнолетието си, е осъждан за безчинство, измами и обири, посочи окръжният прокурор Радослав Бухчев. Мъжът е на 59 година и в дома си е бил с двете си внучета.

„ Те не са имали допир с дрогата, тя е била скрита ”, добави той. Предстои да се реши дали да му наложи мярка задържане под стража.

„ Работихме по подадена оперативна информация, че в този частен парцел се продават наркотични субстанции и след предписание от прокуратурата и къса засада, екипите влязоха на адреса и откриха неразрешените субстанции и парите ”, посочи шефът на Областната дирекция на МВР-Добрич, старши комисар Цветан Пировски..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР