13 клуба искат оставката на шефа на федерацията по вдигане

...
13 клуба искат оставката на шефа на федерацията по вдигане
Коментари Харесай

Председателят на федерацията по щанги подава оставка

13 клуба желаят оставката на шефа на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид. Подписката против Ариф е инициирана от двукратния бронзов олимпийски медалист от Барселона 1992 и Атланта 1996 Стефан Ботев.
Прочетете още
Въпросните клубове са част от сдружението, записано от доктор Кирил Панайотов при започване на март 2023 година Името му е " Нова българска федерация по повдигане на тежести ". Към оня миг отпред на БФВТ е Неделчо Колев.

" Ще има ексклузивен конгрес, на който ще се гласоподава нов ръководител. Аз така и така желаех да си подам оставката. На 11 или 12 март ще бъде. Ще се избере и нов Управителен съвет. Видях, че това не е моето. Направихме си европейското състезание и си действаме напред ", сподели след днешното съвещание на УС Маджид.

Друг проблем са запорираните сметки на централата след проверка на Национална агенция за приходите. Причината са невнесени налози на стойност 200 000 лева за интервала 2020 - 2022 година Федерацията е превеждала заплатите на щангистите без да им удържа налози. Предстои да се направи съглашение с Национална агенция за приходите, както направи и футболния Левски.

" Не, няма оскърбление, в противен случай, защо да има? Аз не съм подобен човек. Не сме коментирали кой ще ме размени. Да е жив и здрав, поисквам му доста триумф, задачата не е лесна, сложна е. Федерацията постоянно има неприятности и проблеми, само че аз съм сигурен, че който пристигна, ще ги реши. Аз ще оказа помощ с каквото мога ", сподели още Маджид пред bTV.

Маджид ще остане отпред на федерацията по време на Европейското състезание по щанги за мъже и дами, което ще се организира в София от 12 до 20 февруари в " Арена София ". 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР