13-и поред и първи по рода си зелен филиал, изграден

...
13-и поред и първи по рода си зелен филиал, изграден
Коментари Харесай

Kaufland отвори първия си зелен хипермаркет у нас

13-и подред и първи по рода си зелен филиал, построен напълно съгласно най-новите стандарти за еелогично и енергийно дейно строителство откри през днешния ден Kaufland в столичния квартал „ Горубляне “.

Новият магазин е оборудван с редица щадящи околната среда системи като с откриването му общият размер на вложенията на компанията в столицата надвишава 335 милиона лв., а броят на обектите на веригата у нас стават 63.

" Днес откриваме най-модерния и зелен химермаркет на Kaufland България, с който решително продължаваме експанзията си в София. С всички внедрени новаторски технологии в него, хипермаркетът в „ Горубляне “ осъществя на процедура политиките за стабилно развиване на нашата компания. Вярвам, че в композиция с извънредно огромното многообразие от над 17 000 качествени и свежи артикули на атрактивни цени, които предлагаме на клиентите ни, новият ни хипермаркет ще се трансформира в притегателна точка за живущите в региона “, разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.



Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Германия Ирене Планк и основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.  

Имотът, върху който хипермаркетът е издигнат, е над 15 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м. са комерсиална повърхност. Разгърнатата застроена повърхност на постройката е над 10 300 кв. м. Това е вторият обект на ритейл водача в столицата, който е ситуиран на два етажа, като за клиентите са планувани 214 паркоместа. Над 6 000 кв.м. от площта на парцела са превърнати в парк, в който са засадени 300 дървета и 1000 шубраци.

" Тази инвестиция съответствува с разбирането ми за вложения в града - зелени и устойчиви. Паркът, който е построен дружно с магазина, основава уютна среда. Използването на зелена сила е основно за енергийната самостоятелност, за което насърчаваме всеки бизнес.  Поздравявам компанията за нейната социално-отговорна политика към региона, в който се намират комерсиалните обекти “, акцентира в словото си Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и връчи специфична Грамота за стабилно развиване на новооткрития обект.



Кметът Йорданка Фандъкова връчи на основния изпълнителен шеф Иван Чернев специфична Грамота за резистентност на първия зелен филиал на веригата

„ Много се веселя, че участвам на откриването на този най-зелен филиал, който ни демонстрира по какъв начин можем всички дружно да допринесем за това да пазиме и опазваме климата по-добре, да подкрепяме нововъведенията и всички ние да бъдем по-силни като общественост. Kaufland е образец за сполучлива българска компания с немско ДНК. Изключително доста се веселя, че огромна част от асортимента са български артикули, които могат да доближат доста по-широк кръг от клиенти, точно с помощта на огромната ви комерсиална мрежа. “, акцентира Ирене Планк, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Федералната Германия.

Първият зелен хипермаркет на веригата у нас се зарежда със 100% „ зелена “ сила. Оборудван е с новаторска климатична система, която черпи сила от остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства и не употребява фосилни горива. Хладилната апаратура на обекта се зарежда с нискоемисионен хладилен сътрудник. Всички витрини са затворени с малки врати – мярка, която в допълнение понижава въглеродните излъчвания със 180 т. CO2 годишно.

Цялото осветяване на хипермаркета е LED, посредством което се реализира към 30% спестовност на сила и в допълнение се понижават нездравословните излъчвания. На покрива на новооткрития обект следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% личните потребности на хипермаркета на годишна база. Чрез тази мярка компанията ще осъществя задачата си да понижи с 15% годишния си разход на електрическа енергия през 2023г, посредством лична слънчева апаратура, понижавайки въглеродните си излъчвания с над 100 т. годишно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР