13-и поред и първи по рода си зелен филиал, изграден ...

13-и поред и първи по рода си зелен филиал, изграден

Kaufland отвори първия си зелен хипермаркет у нас

13-и подред и първи по рода си зелен филиал, построен напълно съгласно най-новите стандарти за еелогично и енергийно дейно строителство откри през днешния ден Kaufland в столичния квартал „ Горубляне “.

Новият магазин е оборудван с редица щадящи околната среда системи като с откриването му общият размер на вложенията на компанията в столицата надвишава 335 милиона лв., а броят на обектите на веригата у нас стават 63.

" Днес откриваме най-модерния и зелен химермаркет на Kaufland България, с който решително продължаваме експанзията си в София. С всички внедрени новаторски технологии в него, хипермаркетът в „ Горубляне “ осъществя в действителност политиките за стабилно развиване на нашата компания. Вярвам, че в композиция с извънредно огромното многообразие от над 17 000 качествени и свежи артикули на атрактивни цени, които предлагаме на клиентите ни, новият ни хипермаркет ще се трансформира в притегателна точка за живущите в региона “, разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Германия Ирене Планк и основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.  

Имотът, върху който хипермаркетът е издигнат, е над 15 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м. са комерсиална повърхност. Разгърнатата застроена повърхност на постройката е над 10 300 кв. м. Това е вторият обект на ритейл водача в столицата, който е ситуиран на два етажа, като за клиентите са планувани 214 паркоместа. Над 6 000 кв.м. от площта на парцела са превърнати в парк, в който са засадени 300 дървета и 1000 шубраци.

" Тази инвестиция съответствува с разбирането ми за вложения в града - зелени и устойчиви. Паркът, който е построен дружно с магазина, основава уютна среда. Използването на зелена енергия е основно за енергийната самостоятелност, за което насърчаваме всеки бизнес.  Поздравявам компанията за нейната социално-отговорна политика към региона, в който се намират комерсиалните обекти “, акцентира в словото си Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и връчи специфична Грамота за стабилно развиване на новооткрития обект.Кметът Йорданка Фандъкова връчи на основния изпълнителен шеф Иван Чернев специфична Грамота за резистентност на първия зелен филиал на веригата

„ Много се веселя, че участвам на откриването на този най-зелен филиал, който ни демонстрира по какъв начин можем всички дружно да допринесем за това да пазиме и опазваме климата по-добре, да подкрепяме нововъведенията и всички ние да бъдем по-силни като общественост. Kaufland е образец за сполучлива българска компания с немско ДНК. Изключително доста се веселя, че огромна част от асортимента са български артикули, които могат да доближат доста по-широк кръг от клиенти, точно с помощта на огромната ви комерсиална мрежа. “, акцентира Ирене Планк, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Федералната Германия.

Първият зелен хипермаркет на веригата у нас се зарежда със 100% „ зелена “ енергия. Оборудван е с новаторска климатична система, която черпи енергия от остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства и не употребява фосилни горива. Хладилната апаратура на обекта се зарежда с нискоемисионен хладилен сътрудник. Всички витрини са затворени с малки врати – мярка, която в допълнение понижава въглеродните излъчвания със 180 т. CO2 годишно.

Цялото осветяване на хипермаркета е LED, посредством което се реализира към 30% спестовност на енергия и в допълнение се понижават нездравословните излъчвания. На покрива на новооткрития обект следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% личните потребности на хипермаркета на годишна база. Чрез тази мярка компанията ще осъществя задачата си да понижи с 15% годишния си разход на електрическа енергия през 2023г, посредством лична соларна апаратура, понижавайки въглеродните си излъчвания с над 100 т. годишно.

Източник: manager.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg