13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и

...
13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и
Коментари Харесай

Русия отбелязва Деня на победата с грандиозен парад и най-модерни оръжия

13 хиляди души, 159 единици техника и 75 самолети и вертолети ще вземат присъединяване на церемониал в Москва във връзка 9 май - деня на успеха.

73-та годишнина от Великата отечествена война ще бъде маркирана в 27 града в Русия, само че гвоздеят в празненствата ще бъде парадът на Червения площад, оповестява sputnik.ru.

Според съветски медии упованието е това да бъде най-мащабният церемониал, юридически в Москва.

Традиционно над Червения площад времето ще бъде слънчево. От съветското министерство на защитата оповестяват, че са се погрижили да разчистят небето от облаци, тъй че метеорологичните условия да не пречат за провеждането на парада.

Очаква се той да стартира в 10.00 часа московско време с внасянето съветския трикольор и знамето на успеха.

Парадът ще бъде открит от пеши марш на офицери, сержанти, бойци и курсанти. Очаква се на площада да преминат и представители на детското военнопатриотично придвижване - "Юнармия " (съкращение от съветските думи за юноша и войска, бел. ред.), дами военнослужещи и представители на други силови ведомства като ФСБ - Федералната работа за сигурност, която е приемник на някогашната Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Кулминацията на парада ще бъде прекосяването на военна техника - 159 единици модерно въоръжение.

Сред най-новите оръжия ще бъдат показани бойните машини за поддръжка на танкове, по-известни като "Терминатор ". Това е бронирана машина, предопределена за боеве най-вече в градски условия. Основната ѝ задача е заличаване на силите на пехотата. Машината има два типа ризница - дейна и пасивна, като втората съставлява дребни заряди, сложени сред листовете на металната ризница. Отвътре машината е снабдена със специфична обшивка, която пази от разпространяване на части при напукване на бронята. "Терминатор "-ът е въоръжен с две 30-милиметрови оръдия, два гранатомета АГС-17Д или АГС-30 с дистанционно управление, четири противотанкови ракетни комплекса „ Атака-Т “ и 7.62-милиметрова картечница.

Сред новите въоръжения, които ще бъдат показани в сряда, са и роботизираните комплекси "Уран - 6 " - леки бронирани машини с дистанционно управление, предопределение за заличаване на мини и почистване на минни полета.

Сред механизираната техника ще бъдат показани колите "Тигър ", танкове Т-72БЗ, бойни машини на пехотата БМП-3, бронетранспортьори БТР-82А, самоходните гаубици "Мста-С ", зенитно-ракетните комплекси "БУК - М2 ", ракетните комплекси "Ярс ", а също и танковете "Армата ", пехотните машини "Курганец ", БТР "Бумеранг " и и самоходната гаубица "Коалиция-СВ ".

Парадът ще завърши с авиационно шоу с присъединяване на 75 самолета, включително и дроновете "Корсар " и "Катран ".

Най-новите многофункционални изтребители от пето потомство изтребители Су-57 за първи път ще полетят в небето над Москва. На парада ще прелетят и авиационни групи за върховен пилотаж, а краят ще бъде комплициран с зрелище на СУ-25, които ще изрисуват съветския байрак в небето над Червения площад.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР