13-годишно израелско момиче и нейното семейство са оцелели след опустошително

...
13-годишно израелско момиче и нейното семейство са оцелели след опустошително
Коментари Харесай

Тийнейджър, оцелял от клането в Кфар Аза, казва, че семейството се е крило 16 часа, докато Хамас вилнее из общността

13-годишно израелско момиче и нейното семейство са оживели след опустошително нахлуване на Хамас против тяхното село, в което са осъществени някои от най-лошите зверства против цивилни при изненадващото нахлуване на въоръжените групи против Израел.

Кфар Аза, населено място от 800 души единствено на няколко благи от границата с Газа, беше една от първите цели на нападението през уикенда. Renana Botzer Swissa сподели, че е било 6:22 сутринта, когато е чула алармите да гърмят в нейното село - „ и просто замръзнах “.

„ Получих припадък на суматоха “, сподели тя.

Момичето, родителите й и баба й се втурнаха към безвредната си стая, където се скриха и се молиха 16 часа, до момента в който Хамас вилнееше посредством тяхната общественост. Майка й оказа помощ да резервира спокойствието й, като й сподели да намерения за концерта на Тейлър Суифт, който възнамеряват да посетят идващото лято, като й даде вяра, че ще стигне до юни - ще се измъкне жива.

Но тя също беше обзет от смут.

" Мислех си, че в случай че щяха да влязат в къщата ми в стаята ми, не знаех какво ще създадат. Ще ме изнасилят ли? Дръжте ме, ще ме отвлекат, ще ме убият ли? " спомня си тя.

По-късно същата нощ чуха гласовете на приближаващите се израелски бойци. Когато излязоха от приюта, Ренана сподели, че не разпознава дома си.

" Миризмата, когато излязохме, беше просто миризмата на войната ", сподели тя.

Тя сподели, че била уплашена, до момента в който вървяла към рейса към сигурността, и сподели, че другар на фамилията й споделил: „ Не, не, не плачеш, не в този момент, не можеш да се разпаднеш в този момент.. Трябва да се концентрирайте, би трябвало да оцелеете, да продължите. Продължавайте да вървите, ходете бързо, бягайте. беше обезпокоен от офанзивите от Газа, която избраната от Съединени американски щати терористична група Хамас ръководи от 2007 г. 

Окончателният брой на починалите в Кфар Аза към момента не е прочут, само че израелските управляващи споделиха, че мъже, дами, деца и даже бебета бяха избити при бруталното нахлуване – в това число приятелите и съседите на Ранана.

„ Твърде доста, най-хубави другари “, сподели тя.

Майка й, Иланит, сподели, че щерка й е направила дават обещание, до момента в който са се приютили.

„ Тя ми сподели: „ Ако ще успеем дружно, ще те оставя да ме целуваш, когато пожелаеш. “ Защото постоянно я целувам и тя постоянно споделя: „ Спри, мамо. Спри, мамо. “ Оттогава я целувам всяка минута “, сподели Иланит.

Към четвъртък сутринта израелските военни оповестиха, че повече от 1200 души са били убити в Израел, в това число минимум 25 американци, и към 2800 души са ранени. Най-малко 1354 души, в това число минимум 326 деца, са били убити в Газа от ответните удари на Израел, заяви Министерството на здравеопазването на Газа, добавяйки, че съвсем 6050 други са били ранени.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР