13-годишно дете от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент

...
13-годишно дете от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент
Коментари Харесай

13-годишно дете загуби живота си при нелеп инцидент край Калофер

13-годишно дете от Калофер загуби живота си при безразсъден случай край града, оповестиха от пресцентъра на полицията.

Момчето управлявало мотопеда на татко си по черен път наоколо до местността "Бяла река ", подплашило кон и се удушило във въжето, с което животното било вързано.

Горски жандарм в ДГС Карлово е подал в следобедните часове на вчерашния ден сигнал, че наоколо до местността "Бяла река ", в землището на Калофер, е разкрил безжизненото тяло на дете.

Момчето е било с мотоциклетистка каска на главата, а на към 200 метра от тялото му е открит паднал мотопед "Априля ", прецизират от полицията.

Според проверяващите става дума за трагичен случай при който детето - недееспособен лидер, се е оплело във въжето с което животното било завързано за паша, и е паднало от мотопеда. Конят се е подплашил, повлякъл е тялото му, а въжената примка към врата му е предизвикала неговата гибел.

В хода на оперативно издирвателните мероприятия и процесуално следствени дейности са открити и арестувани притежателят на коня и бащата на детето, който е притежател на мотопеда.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от районна прокуратура - Карлово и с първото деяние по следствието е стартирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР