13 души са загинали в няколко ски курорта в Алпите

...
13 души са загинали в няколко ски курорта в Алпите
Коментари Харесай

Лавина уби 13 души в ски курорти в Алпите през уикенда


13 души са починали в няколко ски курорта в Алпите в Австрия, Италия и Швейцария през миналия уикенд, написа Би Би Си. Австрийските управляващи вкараха второ равнище на риск от лавина.

На неопитните скиори се предлага да останат на откритите писти, а на опитните - да стоят надалеч от доста стръмните скатове. Опасността от лавини се е нараснала след изобилните снеговалежи и мощните ветрове, които засегнаха историческия район Тирол в Австрия и Северна Италия.

Само в събота там са регистрирани повече от 30 лавини. Някои хора към момента се водят за изчезнали, защото избавителните действия се забавиха заради неприятната видимост и влошените метеорологични условия.

Въпреки предизвестията на управляващите, ски курортите в Западна Австрия са съвсем цялостни за седмицата от 13 до 19 февруари, когато е учебната почивка.

В неделя австрийската полиция заяви за пет смъртни случая, в това число гибелта на 59-годишен мъж, който е бил покрит от лавина, до момента в който е почиствал снега от пътя към дома си.

Спасителите откриват и на ски лидер в Санкт Антон ам Арлберг и на 62-годишен мъж, който е карал ски в Тирол. 17-годишен новозеландец, 32-годишен китайски жител и 50-годишен немец също бяха открити мъртви в събота, като се допуска, че са се отклонили от откритите ски писти.

В събота сутринта в югоизточния кантон Граубюнден в Швейцария 56-годишна жена и 52-годишен мъж също бяха убити от снега. Швейцарската полиция заяви, че трети член на групата е съумял да избяга незасегнат.

В събота в италианския Тирол лавина е умъртвила жена от Бавария.

Междувременно баварската работа за предизвестие за лавини също заяви за поредност от лавини през уикенда, които съгласно нея са били породени най-вече от самите скиори, само че също по този начин съобщи, че никой не е бил съществено ранен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР