13 държави членки на ЕС, между които и България, все

...
13 държави членки на ЕС, между които и България, все
Коментари Харесай

България и още 12 държави от ЕС  не са изпратили плановете си за възстановяване в Брюксел

13 страни членки на Европейски Съюз, сред които и България, към момента не са изпратили в Брюксел Националните си проекти за възобновяване и резистентност.

Страната ни може да получи 12 милиарда лв. безплатна помощ, само че дали има връзка сред датата на подаване на съответния Национален проект и дата на утвърждение. За да няма такава връзка и да няма забавяне, проектът би трябвало да е отличен.

Приоритет за Европейска комисия е качеството. Тоест в случай че един добър Национален проект закъснее след датата 30 април, която беше избрана от Комисията, той въпреки всичко може бързо да бъде оценен и надлежно да няма закъснение на първото финансиране. Ако проектът обаче не е съгласуван с целите, подадени от Брюксел, тогава може да се наложи да чака оптималния интервал за оценка.

14 страни към този момент изпратиха на Европейска комисия финалните версии на националните си проекти за възобновяване и резистентност. Брюксел разполага с чернови от други 12 страни, в това число и от България. Само Нидерландия още не е изпратила нищо.

Освен качеството на националните проекти, с цел да се получат пари от Фонда за възобновяване, би трябвало всички 27 страни да ратифицират личните запаси за европейския бюджет. А осем страни, сред които не е България, към момента не са го създали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР