13 баскетболистки от клуб Прометей“ от град Днипро, Украйна и

...
13 баскетболистки от клуб Прометей“ от град Днипро, Украйна и
Коментари Харесай

13 украински баскетболистки в Младежки център

13 баскетболистки от клуб „ Прометей “ от град Днипро, Украйна и техните треньори са настанени по неотложност в базата на Младежки център – Пловдив. Днес сутринта те се срещнаха с кмета Здравко Димитров и заместник-кмета Георги Титюков и в прочувствен диалог благодариха за съдействието и бързата реакция на Община Пловдив.

Те споделиха, че са провеждали мачове в Турция, когато военните събития в Украйна са избухнали и в този момент не могат да се върнат. Всеки ден се обаждат на фамилиите и околните си, от които са разбрали, че младежкият тим – 14-годишни девойки плетат камуфлажни мрежи.

„ Ще създадем каквото е належащо, с цел да Ви помогнем, ще осигурим храна, заслон и даже база за тренировки в залата за баскетбол “, съобщи Здравко Димитров, който се свърза и с почетния консул на Украйна Димитър Георгиев, който също ще им помогне.

„ Всяка помощ е добре пристигнала, дано всеки, който желае да спомага, да се обади на горещия телефон – 080011232, с цел да го запишем и да пренасочим помощта му, където би трябвало “, добави кметът.

„ Все повече хора се свързват с нас, подготвени да дават заслон, облекла, хранителни артикули “, показа заместник-кметът Георги Титюков.

Красимир Лесков, шеф бранш „ Миграция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи изясни, че към този момент спортистките от баскетболния тим могат умерено да обитават на територията на страната в границите на 3 месеца, а в случай че е належащо престоят им може да бъде продължен.

Днес три дами с три деца ще бъдат настанени в апартамент, възложен от „ Миг инженеринг “. Утре още 10 души от Украйна, от които 3 деца ще бъдат подслонени в Младежкия център. Към Пловдив сега пътуват две фамилии с новородени бебета, както и две възрастни дами, мъж и две майки с две деца. До седмица се чакат да дойдат още фамилии.
5 1 vote Рейтинг

Още по тематиката  Още от Киро (unplugged) Лаф на деня Петков: Хибридна петролна офанзива на МГЕРБ 04 мар. 2022  Пуснахме съветски газ от Турция за Сърбия Регион Руски газ тече към Европа. Засега 04 мар. 2022  70 хиляди незаконни евро на Кап. Андреево Накратко Еврото падна до 1.10 за $ 04 мар. 2022 `guest` Име* Email `guest` Име* Email 0 Коментара Inline Feedbacks View all comments Последни  13 украински баскетболистки в Младежки център Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР