129-тата годишна среща на Европейския комитет на асоциациите на туроператорите

...
129-тата годишна среща на Европейския комитет на асоциациите на туроператорите
Коментари Харесай

България – предпочитана туристическа дестинация за европейските туристи

129-тата годишна среща на Европейския комитет на асоциациите на туроператорите и турагентите (ECTAA), бе открита в София от заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Международният конгрес, в който вземат участие представители на 25 национални сдружения на туроператори от цяла Европа, продължава до на следващия ден – 25 октомври след, което участниците в него ще имат опцията да се срещнат с българската история и просвета.

„ Благодарение на разнообразието от туристически интензивности, които предлагаме целогодишно, България се утвърди като желана дестинация за европейските туристи. След 16 години имаме достойнството да бъдем домакини на срещата на ECTAA. Благодаря за доверието и избора на нашата страна за хазаин на този конгрес “, съобщи Георгиева.

По време на полемиките, участниците ще обсъдят основни тематики, в това число подвижността и достъпността на туристическите услуги, ръководството на свръхтуризма и неговите последствия, промените в Директивата за пакетни туристически пътувания, както и ръководството на рисковете и рецесиите в туристическата промишленост.

Президентът на ECTAA, Франк Оостдам, акцентира значимостта на актуалността на дискутираните тематики: „ Уверен съм, че нашите диалози ще бъдат извънредно ползотворни, а събитията на европейския фронт, като назначението на еврокомисар за резистентен превоз, акцентират нуждата от развиване на резистентен туризъм. “

Заместник-министър Георгиева добави, че участниците ще имат опцията освен да обсъдят провокациите и опциите пред туристическата промишленост в Европа, само че и да се срещнат с богатото културно завещание на България, което я прави конкурентоспособна и сполучлива туристическа дестинация.

На втория ден от събитието, министърът на туризма Евтим Милошев ще изнесе основен отчет пред участниците и ще закрие форума. След приключването на събитието, представителите на ECTAA ще посетят Пловдив – най-стария жив град в Европа, където ще прегледат Стария град и Епископската базилика, ще се насладят на концерт на Пловдивската опера и ще се включат в градския винен фестивал, по случай Международния ден на мавруда.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР