127 са глобените пешеходци днес при акция, проведена от пловдивската

...
127 са глобените пешеходци днес при акция, проведена от пловдивската
Коментари Харесай

Мощна акция: Полицията лови пешеходци-самоубийци в Пловдив

127 са санкционираните пешеходци през днешния ден при акция, извършена от пловдивската полиция. При 7 от инспекциите са формирани актове за неспазване на светлинните сигнали на светофарната уредба и ненадейно нахлуване на пътното платно. 120 са глобените пешеходци, пресекли на необозначени за задачата места, с което са рискували живота си и за малко не са провокирали злополука.

Във времевия диапазон от 10 до 16 часа през днешния ден униформените са ревизирали и 542 водачи. Констатираните нарушавания на седналите зад кормилото и техните спътници са 967. 238 са установените нарушавания по Закона за придвижване по пътищата. 177 са санкциите по фиш, а актовете са 61.

Припомняме, че санкцията за водач, лишил преимущество на пешеходец е 50 лева, а при констатиране на нарушаването се лишават и контролни точки от талона.

Пешеходците ги грози глоба от 20 до 50 лева, като по- високата санкция се постанова за прекосяване на червен светофар или за прескачане на пътни заграждения.

Бързо произвеждане под надзора на прокуратурата е стартирано против водач, седнал зад кормилото под въздествието на опиати Три са актовете за минали на червен сигнал на светофара, а в 14 от случаите служителите на реда са установили, че водачите приказват по мобилен телефон. 24-ма са били без колан, за което е взето административно отношение.

Освен за секване на нерегламентираните за задачата места, за неспазване на светлинните сигнали на светофарите и ненадейно нахлуване на платно за придвижване, полицейските чиновници следяха за неспазване на пътни знаци и осъществяване на неправилни маневри. 86 са установените нарушавания за това, а направилите ги водачи са получили санкции по фиш. На са малко и водачите, които не са били с изрядни документи по време на инспекциите – фишовете за това нарушаване са 27. Глобените за погрешно паркиране и престой са 28. При 19 от инспекциите е открито, че водачите са се качили зад кормилото на механически неизправни коли, а 17 са санкционираните които не са употребявали светлинна сигнализация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР