126 души са кандидатствали за работа в Регионалната дирекция Гранична

...
126 души са кандидатствали за работа в Регионалната дирекция Гранична
Коментари Харесай

Наплив за гранични полицаи в бъдещия ГКПП Рудозем-Ксанти

126 души са кандидатствали за работа в Регионалната дирекция „ Гранична полиция “ – Смолян. Преди месец и половина – на 3-ти февруари, от Министерство на вътрешните работи оповестиха 40 вакантни длъжности за държавна работа в РДГП, като новоназначените гранични служители на реда ще бъдат подготвени за работа на бъдещия граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем – Ксанти.
На процедура излиза, че повече от трима са кандидатствали за едно работно място. След пресявката обаче на първи стадий – по документи, до присъединяване в конкурсната процедура са позволени 105 души, което към този момент прави конкуренцията малко по-скромна: 2,6 за 1 позиция.

(Сградата, около и в която ще работят бъдещите гранични полицаи)
В идващите стадии на състезанието следва инспекция на чуждоезиковата им подготовка по британски, немски или френски език, условието за което е равнище на притежаване А2. Следва инспекция на компютърната им просветеност (теоретичен и на практика изпит), проучване на физическата валидност, психично проучване, което включва тест за просветеност и психодиагностично изявление. Финалният асортимент ще се направи със заключително изявление.   

(Оранжевата пластмасова ограда представлява сега границата сред България и Гръция при бъдещия Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем-Ксанти)
Граничен контролно-пропусквателен пункт Рудозем – Ксанти следва да бъде приключен през май месец тази година. Очаква се той да бъде оголен в ранната есен. През него ще минават всички типове транспорти и товари на колела. Обектът е доста огромен. Той е стратегически за област Смолян. Вложението в него е на стойност 38,8 млн. евро, от които 18 млн. лв. са обезпечени от държавното управление, а останалите са от трансграничната стратегия Гърция-България.

(Други помощни здания и длъжностен паркинг)
Много по-жестока обаче ще е конкуренцията за заемане на четири вакантни младши изпълнителски длъжности в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян, за които се изисква наложителна първична професионална подготовка. За тях документи са подали 47 индивида, от които 40 са позволени до идващите стадии на състезанието. Конкуренцията в него ще е надалеч по-люта – десетима ще се борят за една позиция.  

(От птичи поглед)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР