1256 студенти повече ще бъдат приети наесен в сравнение с

...
1256 студенти повече ще бъдат приети наесен в сравнение с
Коментари Харесай

В повечето университети кандидат-студентските изпити ще бъдат присъствени

1256 студенти повече ще бъдат признати наесен спрямо 2020. Това планува план-приемът на.
През идната академична година се планува да бъдат признати близо 40 000 студенти държавна поръчка и над 15 000 платено образование. Повечето университети ще проведат кандидат-студентски изпити в присъствена форма, сподели пред БНР ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки в България Даниел Парушев.
 С 4 милиона лв.: Освобождават места за млади преподаватели в университетите С 4 милиона лв.: Освобождават места за млади преподаватели в университетите
С 4 млн. лева от държавния бюджет ще бъдат освободени места за млади преподаватели в университетите. Средствата ще бъдат за обезщетения...
" Кампанията няма чак толкоз да се разграничава от 2020 година. В множеството университети изпитите ще бъдат присъствени. Ще направя едно съпоставяне, предходната година всеобщо изпитите се организираха в онлайн среда. Университетите създадоха системи с лицево различаване и имаше опция студентите от телефона си, от преносимия компютър да се явят на по този начин наречените кандидат-студентски изпити ", съобщи Парушев. Той заяви, че УНСС ще организира своята акция и своите изпити в присъствена среда, в тестовия център.
На компютрите на университета кандидат-студентите ще имат опция да се явят електронно на своите изпити. Ще бъдат одобрявани студенти и с държавни зрелостни изпити. Същото се отнася и за Софийския университет " Св. Климент Охридски " също ще одобряват с матури, също ще има конкурсни изпити, на които студентите ще могат да се явят. Във Великотърновския университет всички кандидат-студентски изпити ще се проведат онлайн.
" В Техническия университет имат изпит на 3 юли, изпит по математика, също по този начин ще се признават и матурите. В Пловдивския университет също ще одобряват с матури и ще имат конкурсни изпити. Може би акцентът би трябвало да падне и върху компетентност " Право ". Там ще се одобряват без изпит, единствено с матура, която ще е по български език и литература и по история на България ", добави в предаването " Хоризонт до обед " Даниел Парушев.
Във висшите учебни заведения по изкуствата и медицинските университети кандидат-студентските изпити ще се проведат в присъствена форма. Увеличение на тазгодишния банкет на студенти в държавните висши учебни заведения с 3,2% (1256 места). Увеличават се субсидираните от страната места в 23 професионални посоки. Най-много в: " Общо инженерство " - с 37,2%; " Машинно инженерство " - с 27,6%; " Материали и материалознание " - с 20%; " Химични технологии - с 19%; " Комуникационна и компютърна техника " - с 10,5% и други И тази година ще има понижение при обществените, стопанските и правните науки. Общият банкет в направление " Администрация и ръководство " ще бъде сгънат с 11,9%, в " Икономика " - с 6,3%.
 Година по-късно: Адаптираха ли се университетите ни към пандемията? Година по-късно: Адаптираха ли се университетите ни към пандемията?
Липсата на съответна връзка с администрацията и съществени проблеми с онлайн средата не са нещо непознато и за висши образователни заведени...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР