125 души достигна броят на пострадалите от масово натравяне в

...
125 души достигна броят на пострадалите от масово натравяне в
Коментари Харесай

125 натровени в заведение в Русия

125 души доближи броят на потърпевшите от всеобщо натравяне в съветския град Улан Уде, като 76 от тях са били приети в болница, оповестяват съветските медии. Улан Уде се намира в Източен Сибир и е столица на съветската столица Бурятия.

По-рано се съобщаваше, че у посетителите сред 8 и 11 януари в локално заведение е била записана заболяването салмонелоза. Заведението е било запечатано. Според управляващите в интервала сред 8 и 11 януари заведението е било посетено от към 2 500 души.

" Броят на жертвите към този момент възлиза на 125 души, като измежду тях са 18 деца и пет бременни дами. От тях са приети в болница 76 души. Диагнозата " салмонелоза " е доказана за 33-ма души ", прецизираха локалните медицински управляващи.

Вчера ръководителят на Бурятия Алексей Циденов прикани да бъдат осъдени виновниците и разпореди на локалното държавно управление да организира срещи с представители на заведението за публично хранене с присъединяване на специалисти от Роспотребнадзор.

Местният следствен комитет е образувал наказателно произвеждане за нарушение на санитарно-епидемиологичните правила, предизвикало всеобщо заболяване или натравяне на хора.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР