120 семейства от родопските общини Кирково и Крумовград се заканиха

...
120 семейства от родопските общини Кирково и Крумовград се заканиха
Коментари Харесай

120 семейства не пуснаха децата си на училище заради лош път

120 фамилии от родопските общини Кирково и Крумовград се заканиха да бойкотират първия образователен ден през днешния ден, съобщи БНР. Те обявиха, че няма да пуснат децата си на учебно заведение поради неприятното положение на пътя сред селата Чорбаджийско и Токачка, който е част от републиканската пътна мрежа. Местните администрации са изпратили писма до пътната организация и Министерство на регионалното развитие, само че досега няма решение на казуса.

Недоволните фамилии са от 8 обитаеми места в региона. Твърдят, че 17-километровият сектор сред селата Чорбаджийско и Токачка е рисков за децата им. Пътят е издигнат преди повече от 40 години, а последният му главен ремонт е изработен през 1982 година На места две коли мъчно се разминават, посипан е с дълбоки дупки, а някъде няма и асфалт.

Родител от региона твърди, че от друсането в рейса децата му се разболяват:

„ Омръзна ми всяка вечер детето да се прибира с главоболие и гадене “.

Протестът се състоя в 11 часа на разклона за крумовградското село Пашинци.

Според кмета на село Тихомир Росица Мизюрска не е редно да се проваля първия образователен ден. Кметът на Кирково обаче счита да участва на днешния митинг.

От АПИ оповестиха, че се търсят благоприятни условия за възстановяване положението на цялата третокласна мрежа в страната. От реорганизация се нуждаят над 6000 км. Разчита се на бързото създаване и въвеждане на тол системата, която ще разреши през идващите години да се влагат доста повече пари в ремонта на пътища, споделят от Агенцията. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР