120-килограмово прасе предизвика неочаквана суматоха на пътното платно на магистрала

...
120-килограмово прасе предизвика неочаквана суматоха на пътното платно на магистрала
Коментари Харесай

Жената, заснела прасето на магистрала Тракия: Движеше се в лявата лента, можех да му налетя

120-килограмово прасе провокира непредвидена блъсканица на пътното платно на автомагистрала " Тракия ". Полицаи бяха снимани по какъв начин ескортират домашното животно, а фрагментите провокираха бурни реакции в обществените мрежи.

Утринта на 11-ти юли ще остане незабравима за Лидияна Желева. Тя и брачният партньор ѝ пътуват в два обособени автомобила по автомагистралата.

Лидияна се движи с 10 минути преднина. На 155-ия километър в посока София вижда охранено прасе:

„ То беше единствено, от лявата страна, където е бързата лента на автомагистралата, в насрещното придвижване. Тоест против колите се движеше. Така, леко подскачаше дори. Но забавното е, че зад мен караше автомобил с по-висока скорост и аз, с цел да му направя път на него – можех да налетя на прасето ", споделя дамата.

Лидияна незабавно телефонира на брачна половинка си, с цел да го предизвести за заплахата, а след това  алармира на телефон 112. Когато Николай идва, прасето към този момент е с полицейски конвой.

" Патрул на пътна полиция беше на място. Ескортираше прасето. Имаше и още един човек с " Пътна полиция ", който най-вероятно е бил притежателят на животното. Странното беше, че това животно беше на автомагистралата, където се движат коли с много висока скорост. Mожеше да стане някое ПТП. Габарит?! Над 120 кг, големичко беше прасето! Ако имаше контакт с автомобил, щеше да бъде много неприятно – и за прасето и за водача на автомобила. Полицаите се отзоваха много бързо. За към 10 минути всичко беше овладяно. Арестувано беше прасето “, разяснява Николай Константинов.

От пловдивската регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи прецизираха, че са получили сигнала и веднага  са се насочили към автомагистралата патрул на пътната полиция.

Сектор " Пътна полиция " и чиновниците са подхванали нужните ограничения за обезпечаване на сигурността на преминаващите коли, съобщи bTV. Същевременно е потърсен притежателят на близката свинеферма и негови служащи са прибрали прасето. От тях е възобновена и целостта на оградата на мястото, от където то е излязло на автомагистралата “, показват от регионалната полиция.

Това е втори сходен случай със скитащо прасе на автомагистрала " Тракия ". А специалисти напомнят, че разходките на животни по автомагистралата може да провокират съществени произшествия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР