120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг ...

120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг

България и САЩ задържаха голяма пратка психотропни вещества, търгувани в даркнета

120 000 таблетки, съдържащи разнообразни психотропни субстанции, и 40 кг кхат откриха митнически чиновници в близо 200 пощенски колета. Задържанията са осъществени в срока 07-17.06.2022 година в границите на профилирана интервенция против трафика на опиати посредством даркнет и колета " Web Thunder ", извършена от митнически чиновници от отдел " Борба с наркотрафика " в Териториална дирекция Митница София, взаимно с офиса на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (DEA) и под управлението на Софийска градска прокуратура.

В рамките на интервенцията митническите чиновници са направили голям брой оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които са засекли и са предотвратили изпращането към разнообразни дестинации в чужбина на 198 колета.

Установено е, че наличието на пратките - дребни количества таблетки или наркотични субстанции, е договаряно посредством даркнет платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани посредством елементарна услуга от България към получателите им - крайни клиенти в Съединени американски щати, Европа и Австралия.

Преустановена е активността на едно хранилище за подготовка на колета и на три разнообразни мрежи за трафик на психотропни субстанции посредством пощенски колета към Съединени американски щати, Западна Европа и Австралия.

По случаите към този момент са формирани четири досъдебни производства, като следствените дейности не престават. Извършени са голям брой претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови пространства на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от типа на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и др, съдържащи разнообразни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните субстанции са прихванати в пратки, а други са открити в депата, готови за експедиция.

Като обвинен е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични субстанции. Работата по случаите не престава.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg