120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг. ...

120 000 таблетки, съдържащи различни психотропни вещества, и 40 кг.

Web Thunder залови 200 пратки с наркотици, пласирани чрез Darknet

120 000 таблетки, съдържащи разнообразни психотропни субстанции, и 40 кг. кхат откриха митнически чиновници в близо 200 пощенски колета, оповестиха от Агенция " Митници "

Задържанията са осъществени в срока 07-17.06.2022 година в границите на профилирана интервенция против трафика на опиати посредством  Darknet и колета “Web Thunder’’, извършена от митнически чиновници от отдел „ Борба с наркотрафика “ в Териториална дирекция Митница София, взаимно с офиса на Агенцията за битка с опиатите на Съединени американски щати (DEA) и под управлението на Софийска градска прокуратура. 

В рамките на интервенцията митническите чиновници са направили голям брой оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които са засекли и са предотвратили изпращането към разнообразни дестинации в чужбина на 198 колета. 

Установено е, че наличието на пратките - дребни количества таблетки или наркотични субстанции, е договаряно посредством Darknet платформи, пратките са подготвяни в депа и са разпращани посредством елементарна услуга от България към получателите им  - крайни клиенти в Съединени американски щати, Европа и Австралия.

Преустановена е активността на едно хранилище за подготовка на колета и на три разнообразни мрежи за трафик на психотропни субстанции посредством пощенски колета към Съединени американски щати, Западна Европа и Австралия. По случаите към този момент са формирани четири досъдебни производства, като следствените дейности не престават. Извършени са голям брой претърсвания и изземвания в жилища, офиси и складови пространства на територията на София и област Ловеч.

Задържани са над 120 000 бр. таблетки от типа на Трамадол, Оксикодон Фентанил, Диазепам и др, съдържащи разнообразни психотропни веществата, както и 40 кг. кхат, като част от наркотичните субстанции са прихванати в пратки, а други са открити в депата, готови за експедиция. 

Като обвинен  е привлечено едно лице за опит за квалифицирана контрабанда на наркотични субстанции – закононарушение по чл.242, ал.2, пр.2 във вр. с чл.26, ал.1 във вр. с чл.18, ал.1 от Народно събрание.

Работата по случаите не престава.  

Източник: novini.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg