120 000 рискуват да останат без работа у нас заради

...
120 000 рискуват да останат без работа у нас заради
Коментари Харесай

120 000 рискуват да останат без работа у нас

120 000 рискуват да останат без работа у нас поради Зелената договорка на Европейски Съюз. Това са служащи, които са заети с произвеждане на електрическа енергия от въглища. Те са застрашени от загуба на работните си места и от емиграция, сигнализираха от Конфедерация на труда „ Подкрепа “.

Това са работещи в тецове, в мини, в съпътстващи поддържащи производства.

В последните дни синдикалистите организираха поредност от срещи със свои сътрудници от други страни от Европейския съюз и Западните Балкани за обмяна на опит по Зелената договорка.

120 000 рискуват да останат без работа

Международният секретар на КТ „ Подкрепа “ Веселин Митов разяснява:
„ Румънски миньори, които са от район Бая Маре – това е район също минен, споделиха, че са изправени пред безусловно същия проблем и също по този начин Румъния към този момент не изпитва недостиг на електрическа енергия. Но те се притесняват, че през идните две-три години това може да се случи. Виждате, че и в България значително има сходни трендове. Януари месец, през студените дни, до 40% от тока, употребяван в България, се внасяше от чужбина, главно от страни, които не част от Европейски Съюз, тъй като токът там е по-евтин – там не се заплащат така наречен нездравословни излъчвания “.

Според „ Подкрепа “ основният въпрос е по какъв начин ще се осъществя Зелената договорка и в какви периоди ще бъдат затваряни тецовете у нас.

 

Източник – БНР

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР