12 винено-кулинарни дестинации у нас ще привличат гости от чужбина

...
12 винено-кулинарни дестинации у нас ще привличат гости от чужбина
Коментари Харесай

Привличаме туристи с 12 нови винено-кулинарни дестинации

12 винено-кулинарни дестинации у нас ще притеглят посетители от чужбина освен в огромните курорти, само че и навътре в страната. Това ще се осъществя посредством плана " Сподели България ", чието финално разискване беше през днешния ден във Враца. За представянето на туристическите региони Мизия и Златия в Северозападна България пристигнаха двама министри - Николина Ангелкова на туризма и Румен Порожанов на земеделието.

Според министър Ангелкова съчетаването на естествените и историческите дадености на районите с присъщите кулинарни усети и артикули, както и с създаваните у нас виновност, дава нови благоприятни условия за развиването на туризма.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Неслучайно Световната организация по туризъм слага в топ три храната и гастрономията като избор за дадена дестинация.Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите:Така че, когато един туристически сътрудник желае да предложи на своите туристи какво могат да посетят в избрана община, той да каже - тук може да посетите тези къщи за посетители, с тази винарна, да опитате тези присъщи за всеки град и община артикули.
По думите на министър Ангелкова, за трета поредна година туристическият отрасъл бележи добър растеж и за първите 8 месеца на годината от януари до септември ние имаме близо 8 милиона задгранични туристи, което е повишаване с 5,5%.
Николина Ангелкова, министър на туризма: Надявам се с този ритъм да завърши годината, което ще ни подреди в Топ 5 на устойчивите туристически дестинации съгласно класацията на Световната организация по туризъм.
Добра основа за развиване на земеделието и туризма е запазването на директните заплащания от 2,5 милиарда евро и през идващия програмен интервал, посочи Румен Порожанов. Той сподели още, че годишно износът на наши виновност за трети страни отвън Евросъюза нараства с 350 000 л.
 "Галъп ": България се възприема като привлекателна туристическа дестинация
България се възприема като привлекателна туристическа дестинация и има положителни позиции в нашия кондензиран с туризъм район. Това демонстрира проучване измежду прочие..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР