12-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас ще

...
12-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас ще
Коментари Харесай

Любими детски герои е мотото на фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

12-то издание на Фестивала на пясъчните статуи в Бургас ще отвори порти след броени дни. Тази година в него вземат участие единствено български майстори, а мотото е „ Любими детски герои. "

Варна

Фестивал на детайла, споделят майсторите. Трудно, горещо, завладяващо изкуство с доста прелъстителен материал, назоваваме го туристическо, смее се един от доайените на Бургаския песъчлив фестивал Огнян Петков. Казва, че просто приема поръчката на фестивала, тъй като всеки детски воин му е по сърце.
Огнян Петков: Всяко дете да види Пипи в себе си, да открие, че може да бъде и то Пипи, и да го предизвиквам да прочете книгата. Материалът се оказа доста забавен и атрактивен, който пък се връзва с тематиките и концепциите, които излизат през последните 10-15 години.Милчо Талев - художник: Това е едно райско място за дечурлига. Да идват фамилии с деца, които да се радват, да разпознават героите.
Тази година Община Бургас реши да да отдаде дължимото на тези създатели, които към този момент 11 години са на пясъчния фестивал и посвети 12-то издание и на тях.
Димитър Маджаров - Община Бургас: Това са хора, които са от първия фестивал, творят тук, развиват се тук, сътвориха тази българска бургаска школа, с която извънредно доста се гордеем и в последна сметка фестивалът е марка освен за Бургас, само че и за цяла България.
400 тона речен пясък повече от предходната година, 6 месеца подготовка на фестивала, 15 дни труд на жегата и единствено три месеца наслада от него.

Засега единствено можем да си мечтаем тези приказни статуи да останат и пространството към тях да се разраства всяко лято.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР