12 Според оригиниалния проект на А.Д.А. ул. Оборище трябваше да

...
12 Според оригиниалния проект на А.Д.А. ул. Оборище трябваше да
Коментари Харесай

Започва едногодишният ремонт на зоната около "Св. Александър Невски"

12
Според оригиниалния план на " А.Д.А. " ул. " Оборище " трябваше да се трансформира в напълно пешеходен площад, на който са ситуирани пилони с осветяване

[Столична Община] 12
Според показания през днешния ден план се резервира разделянето улица - тротоар, а пилоните са изместени по протежението на тротоара

[Столична Община] Още по тематиката
Ремонти затварят огромна част от центъра на София през лятото

Най-засегнато тази година ще е карето сред улиците " Раковски ", " Граф Игнатиев ", " Васил Левски " и " Цар Освободител "
22 юни 2018
Пътища 2.0 - какво се строи в този момент и какво следва

Изпълняват се планове за 1.4 милиарда лева и следва сключването на контракти за още толкоз
7 май 2018 От 2 юли ще бъде затворено следващо парче от центъра на София - този път поради започващия ремонт на пространството към катедралата " Св. Александър Невски ". Целият план е за възобновяване на карето сред улиците " Московска ", " Г.С.Раковски ", " Цар Освободител " и " Васил Левски ", с включените в него площади. За него се приказва от 2012г., а от началото на 2015г. има и определен архитектурен план - на проектантското студио " А.Д.А. ", което сътвори и планът за течащия сега ремонт на ул. " Граф Игнатиев " и близките площади и пространства.

Ремонтът в последна сметка стартира в средата на 2018г. и ще бъде изпълняван от " ПСТ Груп ". Преобразяването на зоната към " Св.Александър Невски " ще коства 21.5 млн.лв. (19.2 млн.лв. от които са от Оперативна стратегия " Региони в напредък " ) и ще се случи на две етапи. В първия стадий, който стартира идващия понеделник и би трябвало да продължи до ноември 2018г., би трябвало да бъдат ремонтирани градините " Кристал " и " Св.Климент Охридски ", част от ул. " Московска ", както и бул. " Васил Левски " сред паметника " Левски " и Софийския университет.

За идната година остава ремонт на пространството към " Св. Александър Невски ", както и бул. " Цар Освободител " и площада пред Народното събрание. Отсечката от ул. " Оборище " сред ул. " Г.С Раковски " и катедралата би трябвало да стане пешеходна (виж илюстрациите).

В градината " Кристал " в идващите месеци ще бъдат сменени настилката, осветлението, пейките и кошчетата, както и ще бъде засадено в допълнение озеленяване, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова. В градината " Св. Климент Охридски " също ще бъдат сменени част от настилките, както и ще се появят нови лами и парково обзавеждане. По думите на кмета на останалите места ремонтът ще се отрази " единствено там, където до момента не е работено. " Ще бъдат сменени тротоари, само че не и уличната настилка, с изключение на там, " където има местна потребност от интервенция.
При ремонта, който ще коства 21.5 млн.лв., ще бъдат сменени единствено дребна част от уличните настилки в региона

[Столична Община]
Контейнерите за отпадък в цялата зона би трябвало да бъдат сменени с подземни такива, както и да бъдат конфигурирани пет публични тоалетни.

Изпълнителят на ремонтните действия " ПСТ груп " в края на предходната година изгуби предварително контракт за настоящ ремонт на улиците в регионите " Банкя ", " Овча купел ", " Красно село ", " Красна поляна " и " Горна баня " поради некачествено осъществяване. Строителят е получавал по 90 хил.лв. месечно, само че Йорданка Фандъкова приключи връзките на общината с компанията по тези планове поради " несъблюдение на отговорностите ".

" Ние присъди не издаваме, само че [ " ПСТ Груп " ] получиха един от най-тежките уроци от нас ", разяснява обстановката през днешния ден кметът Фандъкова. По думите й договорът за ремонта към " Св. Александър Невски " е " един от най-строгите, които е виждала в страната въобще. " Фирмата би трябвало да подава банкова гаранция от 500 хил.лв. половината от които ще бъдат арестувани след края на ремонта до приключването на гаранционния период от пет години.
Бъдещият аспект на градинката " Кристал "

След като се проточиха в два мандата, и двата огромни ремонта в центъра на София ще бъдат приключени тъкмо в точния момент за локалните избори през есента на 2019г. По автентичен проект трябваше да бъдат ремонтирани и още две зони в центъра - към Царския замък и по протежението на част от Перловската река. Резултатите от архитектурните състезания и за двата обаче провокираха кавги и цивилен напън и градската администрация ги остави на изчакване за неразбираем интервал от време.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР