12 Санкции към някои държави, Брекзит, както и кризите с

...
12 Санкции към някои държави, Брекзит, както и кризите с
Коментари Харесай

"M+C Хидравлик" отчете първи спад в продажбите от 5 години насам

12
Санкции към някои страни, Брекзит, както и рецесиите с Иран и Сирия са оказали въздействие на икономическата среда и продажбите на компанията, споделя прокуристът на предприятието Владимир Спасов

© Сашка Панайотова 12 © Сашка Панайотова За първи път от 5 години обратно казанлъшкото хидравлично дружество " M+C Хидравлик " регистрира спад в продажбите си по отношение на миналата година. Понижението е от близо 10%, показва прокуристът на предприятието Владимир Спасов. През 2019 година в завода са създадени към 600 000 хидромотори и кормилни ръководства и аксесоари за тях, до момента в който през миналата 2018 създадените произведения са били 700 000.

" През последните 5 години растежът в производството ни беше сред 8 и 15% годишно ", напомня Владимир Спасов. През 2018 година " M+C Хидравлик " реализира най-високия резултат от основаването си. Тогава размерите на продажби доближават 122 млн. лева, а растежа по отношение на 2017 година е 11%. " Днес обаче живеем във време, в което стопанската система не действа по естествените закони, а се преценява с избрани политико-икономически ограничения. Санкциите към другите стопански системи, Брекзит, се отразиха на нашия бранш. Ние сме експортно насочени и всички наши клиенти, на които се постановат избрани ограничавания, пристъпват към стесняване на производството си ", споделя Спасов.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Във всички страни от Северна Америка, Европа, Близкия изток, които са директно свързани с комерсиалните наказания и регулации, компаниите записват спад в продажбите си. За разлика от тях в пазари като Австралия, Канада, които са по-автономни като развиване, се вижда нарастване на индустриалните размери ", добавя той.
При неяснотата и в интернационалните връзки, поради обстановката в Иран, Сирия, връзките сред Русия и Украйна, Брекзит, планирането на икономическата интензивност става все по-трудно ", споделя Владимир Спасов. През 2019 година имахме 2-3 пъти по-малка изясненост по отношение на планирането на работата си, а обстановките в бизнеса станаха мъчно предвидими, добавя той.

Мерки против рецесията
Казанлъшкото хидравлично дружество търси разновидности за компенсиране на спадовете в продажбите най-вече посредством продобиване на нови клиенти, по-добра организация на работа и основаване на усъвършенствани версии на създаваните артикули. " М+С Хидравлик " развива няколко значими плана, по които има предварителни упования да привлекат огромни клиенти и по този начин да се преодолее спадът.

Освен в Казанлък " М+С Хидравлик " поддържа индустриални бази и в селата Елхово, Ягода и Ветрен. Компанията има компания и в Сърбия със сходна индустриална активност, както и комерсиална компания в Германия. Инвестиционната стратегия през 2020 година ще бъде за близо 9 млн. лева, с които ще бъдат закупени най-вече нови съвременни машини за производството. През 2019 година " M+C Хидравлик " осъществя една от най-мащабните си капиталови стратегии досега в размер на 17.5 млн. лева

Нов индустриален корпус
През март ще проработи новия индустриален корпус на казанлъшкото хидравлично дружество, в строителството на който са вложени към 10 млн. лв.. Новата база е ситуирана върху повърхност от 8 дка наоколо до настоящето произвеждане. Целта на новия корпус е както разширение на индустриалните площи, по този начин и увеличение на потенциала. " Изградихме нова идея за пренареждане на индустриалните процеси, тъй че те да бъдат подредени по най-благоприятен ред съгласно технологиите за произвеждане. Това нареждане ще ни даде опция и за понижаване себестойността на продуктите. В същото време ще ни сложи в доста по-добра конкурентна позиция на пазара ", счита Спасов.

Дружеството възнамерява да наеме нови хора на работа единствено при нарастване на размера от поръчки. Сега в " M+C Хидравлик " работят 1130 души. Компанията продължава да роботизира и автоматизира производството си. Около 7,5 млн. лева е вложила в нови машини и съоръжение през 2019 година Наскоро е закупила 3 нови роботизирани машинни центъра, които дават опция в някои браншове продуктивността да нарасне с към 15%.

Нов комплекс с лаборатории
От тази година отваря наоколо до предприятието в Казанлък порти и нов Образователно-квалификационен комплекс, оборудван с съвременни лаборатории, в който " M+C Хидравлик " влага към 1.5 млн. лева Той ще бъде употребен както от компанията, по този начин и от казанлъшкия Технически лицей за образование на студентите. Първоначалната концепция на управлението на хидравличното дружество беше да сътвори Регионален иновационен център, който да сплоти бизнеса в район Стара Загора. " Имахме концепцията да обединим 7 компании и 2 образователни заведения, само че не срещнахме поддръжка в лицето на страната ", споделя Спасов. Проектът не е утвърден за финансиране по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ". До момента всички вложения на компанията в комплекса са напълно от лични средства.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР