12 С 289 апартамента и обща разгъната застроена площ от

...
12 С 289 апартамента и обща разгъната застроена площ от
Коментари Харесай

Великан на входа на София

12
С 289 жилището и обща разгъната застроена повърхност от 31 500 кв.м новата постройка М4 е от най-големите, които напоследък се строят в София.

© Смарт инвестор 12 © Смарт инвестор Панелните квартали са привикнали с огромни блокове. Новата жилищната постройка М4 (от " Младост 4 " ) обаче има поръчки за внушителност даже по тези стандарти. С 289 жилището и обща разгъната застроена повърхност от 31 500 кв.м тя се подрежда измежду най-големите, които напоследък се строят в София.
Сградата следва да бъде издигната северно от Околовръстното шосе, на пресечката му с улица " Проф. Александър Танев ". Кръговото там е известно като пътен възел " Младост " - точката, от която се чака да стартира разширението на южната дъга на Околовръстното до връзката с автомагистрала " Тракия ". Ще бъде 15-16-етажна (кота корниз 45 м), от пет секции с пет входа. Сградата е по план на арх. Пламен Генчев. От " Смарт инвестор ", което ръководи плана, чакат позволение за градеж до седмица-две и сега организират търг за основен реализатор. " Ще строим паралелно с " Главболгарстрой " – ние нашата жилищна постройка, а те изчезналия сектор от южната дъга на Околовръстното шосе ", споделя Стефан Павлов, притежател и шеф на " Смарт инвестор ". Локацията е стратегическа. София е главният пазар на жилища в страната, разяснява вложителят в плана Петко Русинов.

Фотограф: Надежда Чипева Инвеститор е " Ти Ви Атлантик ", в която равни дялове имат Петко Русинов и синът му Ивайло. Петко Русинов е някогашен общоприет шеф на " Океански лов на риба " - Бургас. После развива личен бизнес за импорт, преправка, експорт и дистрибуция на риба. Сумарните обороти на трите му най-големи сдружения за 2017 година са за над 22.3 млн. лв.. Това прави Петко Русинов и семейството му състезател номер едно в рибния бранш в страната. Той и децата му са притежатели на " Алмар сийфууд " - дружество за преправка на скариди в Айтос, което от три години оглавява класацията на най-големите сдружения по доходи от продажби в бранша, на компанията за рандеман на рапани " Пасифик остарял ", на " Делта индъстри ", което има рибна фабрика в Созопол, на групата " Атлантик " и други
Защо тъкмо жилища " Защото видяхме какъв брой добре успяхме да продадем 121-те жилището в блок 487 в " Младост 4 ", споделя Стефан Павлов. Блокът е на към 300 метра от новата локация. " Смарт инвестор " е купило постройката в недодялан градеж от банка, приключили са я и през 2016 година са я разпродали напълно. Тя е от към 18 хил кв.м РЗП и е залепена за блок 488, с който дружно вършат 33 хиляди кв.м РЗП. Апартаментите са разпродадени и/или наети от хора, които работят най-вече в ИТ и аутсорсинг компании с офиси в съседство. " Преди време в " Младост 4 " е имало единствено бизнес парка. А в този момент толкоз доста бизнес се нанесе в региона. И хората, които купуват парцели за вложения, имат доста по-голям триумф, когато собствеността им е в " Младост ", и по-близо до бизнес средата ", споделя Павлов. Той акцентира като плюс, че местоположението е на пешеходна отдалеченост от метрото, на 15 минути с него и на пет минути с кола от летището. Освен това теренът за новата постройка е тъкмо до новия южен вход на София. Когато разширението на Околовръстното бъде пуснато, към половината от трафика ще минава през тази дъга. Затова и се чудихме дали да не назовем постройката South Gate, само че последно се спряхме на М4, споделя проджект мениджърът. Извън всичко това досегашният капиталовият опит на " Смарт инвестор " е напълно в жилищното строителство. Дружеството е на пазара в София от 2009 година Освен две бургаски здания - " Астрея " и " Адам Мицкевич 1 ", на уеб страницата му е разказана и " Драгалевци резидънс ". На базата на опита си с тази постройка, която е над " Лидл " - Драгалевци, Стефан Павлов твърди, че шумът от Околовръстното не е проблем, в случай че постройката е добре направена и шумоизолирана. " Фонов звук има в цяла София, а в центъра е даже още по-голям ", прибавя той. Повечето планове на " Смарт инвестор " обаче са с площ до 11 хиляди, 12 хиляди, 18 хиляди кв.м РЗП и постройката М4 е най-големият им.

Освен това Русинови също имат опит в жилищното строителство в Бургас от интервала 2005 - 2014 година " Това не ни е главен бизнес. Но прибягваме до него като диверсификация понякога, когато считаме, че има благоприятни условия за добра инвестиция ", изяснява синът му Ивайло Русинов, който към този момент е поел ръководството на бизнеса.
Зарибяващи цени

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Локацията е стратегическа. София е главният пазар на жилища в страната. Нямаме терзания по какъв начин ще се развие той в бъдеще, тъй като цените, на които ще продаваме, ще са доста ниски ", разяснява Петко Русинов. Ниските цени съгласно него са вероятни с помощта на цената, на която са купили имота, а и на строителните предложения. Справка в Имотния указател демонстрира, че " Ти Ви Атлантик " придобива терена от 12.5 дка за 4.89 млн. лв. през 2017 година Продавач е " Интерфорум – ко " на предприемача Еди Минасян – прочут от началото на прехода с едноименното си заведение против столичния хотел " Хемус ". Стефан Павлов споделя, че офертите на строителните компании се движат сред 500 и 600 евро за кв.м, и допуска, че цялостната инвестиция в постройката ще е от порядъка на 12-13 млн. евро. Той споделя, че кап. Петко Русинов решил да влага в плана, откакто на поредност от срещи го срещнали с концепцията, показали му продажбите от предходната си постройка и вижданията си накъде ще се развива пазарът. " И той е бургазлия, и ние сме бургазлии, познава се с татко ни от 40 години ", прибавя плановият управител. От " Смарт инвестор " прецизират, че цените в М4 ще потеглят от 900-1000 евро за квадратен метър на зелено. За съпоставяне, през 2016 година са продавали на 850 евро за кв. метър. А Ивайло Русинов прибавя: " За момента регионът на " Младост " е много деен, пазарът е постоянен. А и предварителните изследвания сочат, че откакто получим позволение за градеж, ще успеем да продадем на зелено към 30-40% от проектираните жилища. " Сградата ще финансират и със лични средства, и с банкови заеми. Очакванията са тя да бъде въведена в употреба за две-три години.
Вертикален затворен комплекс
" Хората, които купуват парцели за вложения, имат доста по-голям триумф, когато собствеността им е в " Младост ", и по-близо до бизнес средата ", споделя мениджърът на плана Стефан Павлов.

Фотограф: Капитал " Стремежът ни беше във всеки апартамент да има южни, западни и източни прозорци, с цел да бъде осветлен когато и да е, споделя Стефан Павлов. " Опитът ни сочи, че най-вече се търсят двустайни жилища, само че последната година виждаме засилен интерес и към тристайни и четиристайни, по тази причина предвидихме и такива ", прибавя той. Ще има и едностайни. На партера са проектирани 800 кв.м търговски и офис площи и 60 наземни гаражни кафези - настрана от подземните паркоместа. От " Смарт инвестор " изясняват, че преглеждат бъдещата постройка като затворен жилищен комплекс. Самата сграда ще е върху 8.5 дка. Останалите 4 дка са планувани за зелени площи - детска площадка, площадка за домашни любимци, площадка с барбекю и прочие " Това ще е един мастодонт, който стои на новия вход на София за цялостен живот. Искаме да е осветлен, хубав, без черни петна. Като се влиза в София, да се вижда, че в действителност влизаш в една европейска столица ", споделя Стефан Павлов. И прибавя: " В резултат на горчивия ни опит с така наречен професионални домоуправители взехме решение сами да управляваме инвестицията. Не желаем ръководството да се трансформира в печалбарство и постройката да остане неуправлявана. " Намеренията му са, откакто постройката бъде въведена в употреба, да изчислят средствата, нужни за положителното й поддържане, и да ги показват на всички притежатели. Сумата ще бъде разграничена по отношение на притежаваната площ и броя на живеещите хора. Предполагат, че при 300 жилището таксите няма да са доста високи. За ръководството на постройката вложителят ще учреди настрана сдружение. Когато един парцел е добре ръководен, той резервира цената си, прибавя Боян Павлов, който е притежател и шеф на " Смарт инвестор София " - сдружението, което ще се занимава с продажбите. " От икономическа позиция това е значимо освен за бъдещите ни клиенти, само че и за нас, тъй като считаме да имаме много благосъстоятелност в тази постройка. Ние персонално, вложителят ще си остави, а имаме познати, другари, сътрудници, които желаят да купят жилища с персонална цел и за инвестиция, Искаме да си запазим инвестицията ", изяснява той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР