12 пловдивски парка във всички квартали на града ще станат

...
12 пловдивски парка във всички квартали на града ще станат
Коментари Харесай

Цял месец безплатно „Кино под звездите" ще обикаля пловдивските паркове

12 пловдивски парка във всички квартали на града ще станат част от поредицата безвъзмездни прожекции „ Кино под звездите ". От 9 юни до 3 юли пловдивчани ще могат да се насладят на 23 прожекции навън. За пръв път до момента кино ще гледаме на 4 нови местоположения - на върха на Бунарджика, на Сахат тепе, паркове в квартал Кършияка и в Кючук париж.

Пловдивчани ще гледат навън общо 14 обичани филми от българското и международното кино на голям екран с размер 9,15 х 5,15 метра. За пръв път екран с подобен размер ще бъде представян в Пловдив на открита безвъзмездна сцена.
12-те местоположения са в целия град и по съвсем всички пловдивски хълмове. В централната част на града ще има прожекции - на върха на Бунарджика до Руския монумент, на Сахат и Небет тепе, Младежкия рид и в Цар Симеоновата градина, Четири прожекции ще има на две местоположения край Гребната база - в непосредствена непосредственост до самия воден басейн, както и в парк Розариум. Две прожекции ще има и в градинката до Пешеходния мост. Тракийци също ще бъдат почетени с две местоположения - в парк Лаута, както и в Ротари парк Тракия. За пръв път по две прожекции ще има и в карталите Кючук Париж /парк Белите Брези/ и в Кършияка /парк Рибница/,.

Всички прожекции на пълнометражните филми ще са предшествани от късометражни филми. Началният час е 21:00. На доста от прожекциите ще има и посетители.
За самото разкриване - на 9 юни от 21:00 часа на Небет тепе ще дойде паметният Мариан Вълев - Куката. Той ще показа кино лентата „ Ятаган ", в който самият той взе участие.
Всеки посетител на безплатните прожекции може да си носи нещо за сядане. Все отново ще има опция и за избор за сядане на авансово подредени пейки.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР