12 Мая Миланова, управител на Карготек България © Юлия Лазарова ...

12 Мая Миланова, управител на Карготек България © Юлия Лазарова

Финландската Cargotec откри бизнес център в София

12
Мая Миланова, шеф на " Карготек България "

© Юлия Лазарова 12
Микко Пулакка, изпълнителен вицепрезидент, основен финансов шеф на Cargotec

© Cargotec Още по тематиката
Rolls-Royce обмисля да продаде корабния си бизнес

Решение се чака да бъде взето доникъде на годината
27 яну 2018
Транспорт: Икономически мотор за превозвачите

Компаниите в бранша порастват поради съживяването в Европа, където са главните им пазари
13 дек 2017
Да заобиколим Босфора

Изграждането на мултимодален транспортен кулоар сред България и Гърция на този стадий е единствено политическо желание
15 сеп 2017 Финландската компания за техника за обработка на товари Cargotec откри новия си световен център за бизнес услуги в София. Българското отделение на компанията " Карготек България " ще доставя вътрешни услуги за компанията майка. Те ще са в областта на финансите, човешките запаси, ръководството на информация и снабдяването.

Проектът по изнасянето на тези действия в България се движи от дълго време, сподели Микко Пулакка, изпълнителен вицепрезидент, основен финансов шеф на Cargotec.

Той съобщи, че са били оценени осем местоположения в Европа, преди София да бъде определена за място, където да бъдат изнесени някои от дейностите. " В България има 36 хиляди, работещи в нашата промишленост, София е разрастващ се и кипящ от енергия град, а България предлага конкурентна икономическа среда ", изясни решението на компанията майка Микко Пулакка.

От компанията считат, че новият им офис с адрес София дава благоприятни условия за нов напредък през идващите години.

Финландската компания

Финландската компания е с дълга история, като през десетилетията е претърпяла редица сливания и придобивани до достигането на актуалната й конструкция. Развива активност в три посоки през три съществени компании. Kalmar е профилирано в предлагането на решения за обработката на товари по пристанищата. Hiab се занимава с предлагането на решения за обработката на товари по суша, а MacGregor – с обработката на товари по море, като клиенти на компанията са корабособственици и корабостроителници.

От 2005 година Cargotec е листната на фондовата борса в Хелзинки. Развива действия в към 100 страни в света и има над 11 хиляди чиновници. През 2016 година приходите на сдружението са били 3.5 милиарда евро. Сред главните цели на компанията е предлагането на от ден на ден високотехнологични решения при оперирането на световните потоци от товари, като да вземем за пример все по-голяма автоматизация на пристанищните интервенции.

Компанията се разраства и през придобивания. В края на предходната година Kalmar закупи бизнеса на австралийската Inver Engineering, фокусиран върху пристанищните услуги, което е окачествено като значима стъпка за разрастването на бизнеса на финландската компания в тази част на света. Пак в края на предходната година морското отделение MacGregor подписва съглашение да придобие Rapp Marine Group (RMG), предлагаща корабно съоръжение.

Българският офис

Офисът на компанията в България, който се намира в новата постройка " Милениум център " в София, стартира работа през август 2017 година с 40 души чиновници. В компанията към този момент работят 130 чиновници, като екипът ще продължи да се уголемява. Обслужването на бизнеса и товарите за компанията майка е почнало през предишния октомври, като последваща стъпка е то да се разшири в над 40 страни.

Поделението в България ще даде опция на главните звена на компанията да освободят време и запаси, с цел да се концентрират върху главната си активност.

Източник: capital.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg