12 малки фотоволтаични централи с мощност до 30 киловата за

...
12 малки фотоволтаични централи с мощност до 30 киловата за
Коментари Харесай

Фотоволтаици изграждат в община Ружинци

12 дребни фотоволтаични централи с мощ до 30 киловата за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници ще бъдат построени в община Ружинци. Инвеститорът е акционерно сдружение „ Уърлд Енерджи “ – Плевен.

Досега са построени два от слънчевите паркове, ситуирани върху 142 кв.м. на общински терени в Ружинци, оповестява кметът на общината Александър Александров.

" Два са приключени, в развой на подготовка са още 10. На общински терени са- остарели учебни заведения, остарели здания, които са неизползваеми. Те са в дворовете, някои от тях ще бъдат инсталирани и на покривите. Единият подготвен е в Ружинци, другият- в Дреновец. В Дреновец ще бъдат повече, там има доста повече здания общинска благосъстоятелност ", сподели пред радио „ Видин “ кметът.

Разрешение за безплатно право на градеж за период от 20 години на енергийни обекти – дребни фотоволтаични централи с мощ до 30 киловата, даде локалният парламент на Ружинци на изключително съвещание през април месец тази година.  

Трите общински парцела, които съветниците позволиха да се употребяват за произвеждане на електрическа сила от възобновими източници, са с повърхност по 142 квадратни метра. Двата от тях са остойностени от лицензиран оценител на по 5455 лв. – в село Ружинци, а единият е 5450 лева и се намира в село Бело поле.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР