12-и ден протести и блокади на миньори и енегетици на

...
12-и ден протести и блокади на миньори и енегетици на
Коментари Харесай

12-и ден протести на миньорите: Остават блокадите на АМ „Тракия“ и Прохода на републиката

12-и ден митинги и блокади на миньори и енегетици на автомагистрала „ Тракия “ и Прохода на републиката. Премиерът и финансовият министър още веднъж обявиха, че основното искане на протестиращите - евакуиране на териториалните проекти, не може да бъде изпълнено.

Енергетици и миньори приготвят народен митинг в четвъртък

„ Не, не може. Технологиите се трансформират, а България закъснява с тях. Промените ще се случат. Териториалните проекти, Планът за възобновяване и резистентност в действителност оказват помощ на тях да се приспособяват към тези промени “, сподели акад. Денков.

На същото мнение е и финансовият министър Асен Василев, който съобщи, че няма по какъв начин да бъдат изпълнени всички претенции на протестиращите.

През идващите седмици териториалните проекти ще се договарят с Европейска комисия, сподели Денков

„ Изтеглянето на териториалните проекти няма да се случи, тъй като България ще загуби 1,6 милиарда лева, планувани с цел да се направи равномерен преход в тези райони. Миньорите да съблюдават закона, протестиране с спиране на пътни артерии е непосредствено нарушаване на закона и се преследва по Наказателно-процесуален кодекс “, сподели Василев.

Въпреки изказванията на премиера и министъра, енергетици и миньори не се отхвърлят от митингите.

Те показват, че желаят незабавна среща в Народното събрание с ръководителите на парламентарно показаните партии

„ Не чуват хората, които в действителност схващат от енергетика и какъв брой съдбовно ще бъде да се закрият въглищните централи и рудниците с тях “, уточни Зорка Маджарова.

„ Това е извънредно безконтролно министър председател и министър да разсъждават по този метод за първични материали, които са локално произвеждане “, сподели Иван Иванов.

И в утрешния ден се чака блокадите да останат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР