12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на

...
12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на
Коментари Харесай

12 хиляди българи живеят и работят в Португалия

12 хиляди наши сънародници живеят и работят на територията на Португалия. Това заяви през днешния ден ръководителят на парламентарната група за другарство България-Португалия Борис Ячев по време на среща на групата с посланика на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш.

Борис Ячев, който е и народен представител от НФСБ в „ Обединени патриоти “ изрази удовлетворението на групата за другарство от извънредно положителното равнище на двустранни връзки сред България и Португалия – по този начин, както подхождат връзките сред две другарски страни, сред които няма неразрешени въпроси. „ Много са общите тематики, които можем да дискутираме – две страни, членки на Европейски Съюз и НАТО, само че аз ще посочи единствено част от позитивните неща “, сподели Борис Ячев. По думите му едно от тях е извънредно топлия банкет, който Португалия дава на нашите сънародници, които живеят и работят там. Приветствие в тази посока към посланика изрази и Петър Петров, също член на групата за другарство и народен представител от НФСБ в „ Обединени патриоти “.

Борис Ячев акцентира още един път значимостта на поддръжката на Португалия за приемането на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване, поддръжка, дадена през септември.

Посланикът на Португалия у нас Н.Пр. Луиш Фераш също изрази удовлетвореността си от извънредно положителното равнище на двустранните връзки. По думите му португалците търсят нови благоприятни условия за планински и ски туризъм – посока, в която България може да работи дейно. По време на срещата бе доказано посещаване на българска парламентарна делегация в Португалия през 2018 година, заяви още Борис Ячев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР