12-годишният Никола не се изплашил от пламъците, които били три

...
12-годишният Никола не се изплашил от пламъците, които били три
Коментари Харесай

Смело дете от Бургас загаси пожар край Вая

12-годишният Никола не се изплашил от пламъците, които били три пъти по-високи от него, а се страхувал да не се възпламени трен и да стане страшна покруса

12-годишно момче от Бургас спря разразил се пожар край езеро Вая. 

Когато видял пламъците, детето без да се колебае извикало татко си и се върнало единствено да гаси огъня, споделя водещият на „ Тази заран “ по бТВ Златимир Йочев. 

Езерото се намира в рамките на предпазена зона, прецизира той.

Пред камерата на бТВ Никола Байкушев показа, че се е изплашил не от пламъците, които били три пъти по-високи от него, а от това да не мине по близката жп линия трен, цялостен с нефтопродукти и да стане покруса. 

Прекрасен си, възкликна кореспондентът Лора Стаматис до момента в който говореше със смелия шестокласник

Преди към месец избухна огромен пожар наоколо до същото място.

За птиците се сеща Никола, когато в неделя следобяд кара колело и вижда пламъците, прецизира Стаматис.  

„ Връщах се от едно място и видях пламъците. Отидох до такава степен, само че бях с несъответствуващи обувки и нямах нищо за гасене. Разбрах, че в случай че не работя, ще стане по-зле и няма да може да се овладее пожарът. Върнах се у дома, повиках татко ми. След това се върнахме с една кофа и с подобаващи обувки. Огромни бяха пламъците. Може би бяха два-три пъти по-големи от мен “, споделя смелото дете.  

„ Баща ми стартира да стъпва върху жарта, а аз гасих огнището, което беше доста огромно. Бягах с всички сили, с цел да пълня кофата с вода. Върнах се най-малко 100 пъти. Притеснявах се да не мине трен с нефтопродукти и в случай че има теч от цистерна да се възпламени “, прибавя момчето. 

„ Загасихме всичко, само че на другия ден се върнах, с цел да ревизира дали има тлеещи огнища. През лятото вървях на курс „ Млад огнеборец “ и по тази причина знаех какво да върша. Имах обаче шанс за пукната тръба. Иначе не знам по какъв начин щяхме да изгася пожара “, споделя Никола. 

Мястото е труднодостъпно и мъчно може да стигне пожарна, посочи Лора Стаматис. 

Бащата на 12-годишният Никола е служител на реда. 

„ Разделихме пожара на три огнища. Докато се пробвах да намеря обсег, с цел да се обадя на 112, забелязах, че синът ми ползва странни умения, които не са ми понятни. Разбрах по-късно, че ги е усвоил в курса „ Млад огнеборец “. Почувствах се горделив с него макар заплахата “, споделя Галин Байкушев.

Никола прикани хората, които палят огън да се замислят какво може да причинят, в случай че се възпламени влака.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР