12 години затвор за Богоя Богоев по прякор Бочката заради

...
12 години затвор за Богоя Богоев по прякор Бочката заради
Коментари Харесай

12 години решетки след кървав екшън от ревност до Пловдив

12 години затвор за Богоя Богоев по прякор Бочката поради двоен за от ревнивост. Това е решението на Върховен касационен съд, който удостовери напълно наказването, сложено от Апелативния съд в Пловдив.

Кървавият екшън се разигра на 16 септември 2019 година в пловдивско село Ръжево. Бочката останал сирак от рано, а роднините не общували с него. Живеел самичък в къщата на родителите си и работел като охранител в локалната земеделска кооперация. Помагал на новопристигналата си съседка като цепел дърва за огрев, хранел животните, вършел и друга мъжка работа, а пенсионерката му се отблагодарявала, като от време на време го канела да се хранят дружно, споделя историята " Марица ".
свързани новини5614на 17.09.2019
Друг техен комшия обаче постоянно й услужвал, като я возел с колата си до магазина, тъй като тя била трудноподвижна. Бочката, който се увлякъл по по-възрастната от него жена, почнал да ревнува и постоянно злоупотребявал с алкохола.

Във въпросния ден схванал, че тя и съседът ще вървят с колата на покупки. Тогава от взел решение да убие и двамата. Причакал ги, като авансово сменил катинара на пътната врата към двора на дамата, с цел да не може да влезе. Взел кухненския и ги зачакал. Когато ги видял, тя му се развикала, а той я нападнал с ножа и пробол лицето й, като уцелил бузата, а по-късно я намушкал в гърба.

Подгонил и неговия съперник и го намушкал пет пъти в краката. Съседи чули виковете за помощ и ги разтървали. Пострадалите били откарани с две коли за спешна помощ до болничното заведение, където дамата претърпяла незабавна интервенция. За благополучие и двамата оживели.

Богоя също имал леки пострадвания от битката. Установено било, че е бил мъртвопиян - с 2.6 промила алкохол в кръвта.

Върховният касационен съд написа в претекстовете за решението си, че вярно и първоинстанционният и Апелативният съд са решили размера на наказването да е при многочислени смекчаващи отговорността условия, като се има поради, че Бочката е с чисто правосъдно минало, има положителни характеристични данни, помагал е на потърпевшата преди случая и е признал, че е работил от ревнивост. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и към този момент е влезнало в действие.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР