12 години затвор могат да получат крадците на картината на

...
12 години затвор могат да получат крадците на картината на
Коментари Харесай

До 12 години затвор могат да получат крадците на картината на Банкси край Киев

12 години затвор могат да получат крадците на картината на Банкси в Украйна. В началото на декември 8 души бяха арестувани за опит да откраднат творба на английския създател в покрайнините на Киев.



Госто́мел е предградие на Киев, което се трансформира във военна цел още в първия ден на войната поради интернационалното товарно летище " Антонов ", което се намира край него. След като съветските удари унищожиха хангара, в който се намираше най-големия товарен аероплан в света, съветски бойци влязоха в града и останаха в него до 1 април.



Преди няколко месеца Гостомел се оказал ентусиазъм за Банкси. На стената на полуразрушена къща английският създател нарисувал жена в халат с противогаз.

" Бяхме доста щастливи, че картината беше нарисувана тук. Кражбата беше доста мъчителна за нас, тъй като ние живеем тук. Върнахме се, откакто градът беше освободен. Сега в стената има просто дупка ", споделя локална жителка.



Престъпниците се пробвали да пренесат графита благодарение на дървени дъски и полиетилен. Благодарение на бдителността на хората в квартала, обаче, крадците били хванати.

" Картината и част от стената бяха отстранени. След като бъде направена експертизата, ще бъде избран и размера на дейностите на арестуваните ", изясни Анрдей Небитов, шеф на полицията в Киев.

Картината на Банкси от Гостомел се прави оценка на 244 хиляди $. От Инстаграм профила си английският създател удостовери, че с изключение на в киевското предградие, е нарисувал картини на още 6 места в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР