12 години в робство на режисьора Стив Маккуин беше отличен

...
12 години в робство на режисьора Стив Маккуин беше отличен
Коментари Харесай

Големите победители на 86-ите награди Оскар

„ 12 години в иго ” на режисьора Стив Маккуин беше отличен с Оскар за най-хубав филм по време на 86-ата гала по връчване на най-престижните награди в света на киното, която се състоя на 2 март в спектакъл " Долби ", в развлекателния център " Холивуд енд Хайленд ".

Заснетата по автентичен случай лента донесе Оскар за най-хубава актриса в поддържаща роля на 31-годишната кенийка Лупита Нионго, както и за приспособен сюжет на Джон Ридли.

Мексиканският режисьор Алфонсо Куарон сграбчи Оскар за работата си по " Гравитация ", който се снабди с още шест статуетки в други категории.

Оскар за най-хубава актриса получи Кейт Бланшет за присъединяване си във кино лентата на Уди Алън " Син жасмин ".

С Оскар за най-хубав артист предстоящо бе отличен Матю Макконъхи за превъплъщението си в ХИВ-позитивен каубой " Клубът на купувачите от Далас ".

Драматичната лента донесе Оскар и на Джаред Лето, който получи статуетката на Американската киноакадемия за артист в поддържаща роля.

Големият губещ тази година се оказа филмът " Американска скица "., който не съумя да грабне нито едно отличие, а беше номиниран в цели 10 категории.

Водещ на тазгодишната гала по разпределяне на а най-престижните награди в света на киното беше телевизионната звезда Елън ДеДженеръс.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР