12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и

...
12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и
Коментари Харесай

12 години затвор за убиеца, наръгал 8 пъти приятелката си

12 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим и 100 000 лв. кръвнина наказване получи от Окръжният съд в Смолян овчарят от смолянското село Турян Петър Русев за убийството на приятелката си Милена Стефанова. Убийството потресе предходната година родопчани. Делото се гледа по съкратеното правосъдно разследване. Магистратите одобриха, че Русев е умъртвил Милена съзнателно, по изключително нечовечен и непосилен за нея метод. Милена издъхнала в дълга и доста тежка мъка след 8 наръгвания с нож, бягайки от овчаря на 13 март 2017 година, стана ясно в правосъдна зала. Мотивът за нападението на Русев се показва ревността му, на база на самопризнанията на овчаря през проверяващите. Той я изпитал след диалог с магазинерката в селото, че Милена му изневерила с занаятчия при ремонт на къща преди 20 дни.

Според отбраната му овчаря имал връзка от 5-6 години с Милена и желал да живее вечно с нея, заболяло го мощно от изнерята и й протегнал ръка в положение на мощен. Отишъл в дома на Милена, нанесъл й голям брой удари с нож, гонейки я, като два от тях - в гърдите и корема били съдбовни, защото срязали плеврите на левия й бял дробм, диафграмата и други вътрешни органи в корема и провокирали кръвоизливи в гръдната и коремната празнина. На делото майката на убитата жена, 80-одишната Руска Стефанова, съобщи, че изрично отхвърля щерка й да е имала интимна връзка с овчаря, просто пособия както на него, по този начин и на доста други хора от селото за гледане на животни, почистване и поправки. Майката изиска обезщетение за неимуществени вреди и премеждия от 150 000 лв., " с цел да се даде за поука на всички други, които желаят да протягат ръка на човешки живот ", само че съда отхвърли част от желае. Жената настояваше овчаря да бъде осъден с пожизнен затвор. Нейната отбрана съобщи, че Милена е била гонена от килъра си и е съзнавала, че няма излаз за живота си, агонизирайки в жестоки страдания незнайно дълго време, до момента в който не издъхнала на ливадата под къщата на своя другарка в селото. По време на следствието Русев декларира, че откакто я умъртвил желал да подпали къщата си и да се самоубие, само че не съумял. Полицията в действителност отива по сигнал за пожар в селото, когато той прави цялостни признания за убийството.

Овчарят Петър се родил в Русе през декември 1954 година, с главно обучение. Не бил осъждан и съгласно отбраната му бил мирен човек, който и на агне не посягал, а в селото имали доста положително мнение за него. Той в никакъв случай не се оженил и няма деца. Милена отрасла в Рудозем, където работили 10 години в мините майка й и татко й като била дребна и обожавала Родопите. Тя по-късно живяла във Варна, само че също останала без деца и семейство в живота си. Според майката, тя се върнала поради любовта си към Родопите в планината. Дъщеря ми е доста свободолюбива и по тази причина не искаше да се дами, с цел да не разочарова никого в живота си, по тази причина съм уверена, че не е и имала връзка и с този пастир, декларира Руска Стефанова. По делото бе разпитана и свидетелка от селото, 69-годишната Елена Стронгелова, която съобщи, че майката е унищожена след гибелта на щерка си, че е изживяла голяма тъга, виждайки раните по детето си пътувайки с ковчега й за Варна. Почернената майка на всяка 13та дата всеки месец по-късно идва от Варна в селото, с цел да възпламени свещичка на мястото на гибелта й. Според хората в Турян и Милена се употребила с положително име, била скромна и работлива.

Съдът присъди с изключение на кръвнината и лихвите по нея, Русев да заплати и общо към 8 000 лв. правосъдни разходи и такси по делото и му приспадна от присъдата времето, в което е зад решетките от убийството до момента.

тагове затвор палач другарка ревнивост смолян турян  Майката на убитата Майката на убитата  Убитата жена Убитата жена
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР