12 години едно румънско семейство не забравя лекарите от УМБАЛ

...
12 години едно румънско семейство не забравя лекарите от УМБАЛ
Коментари Харесай

12 години румънско семейство благодари на лекарите от УМБАЛ Бургас за дъщеря си

12 години едно румънско семейство не не помни лекарите от УМБАЛ Бургас, които са избавили живота на бебето им. На всеки 13 август Кристина и Юлиян Домитро благодарят на Родилно поделение и Отделение по неонатология за своята Антония. И постоянно се стараят да отбележат този ден тук, в Бургас, споделят от болничното заведение.

През 2012 година фамилията е на отмора в Слънчев бряг, когато раждането стартира прибързано – в края на шестия месец. Взето е решение за незабавно секцио и на бял свят идва момиченце с тегло единствено 740 грама. Кръщават я на началника на Родилното поделение доктор Антонио Душепеев и се молят да оцелее – преди този момент майката има две бременности, приключили неблагополучно.

В Отделението по неонатология Антония е поета от опитната доктор Слава Коларова. Следват съвсем три месеца грижи, преди фамилията да я прибере в Румъния. Семейството не не помни своите спасители и непрекъснато поддържа връзка с тях. В интензивния бранш има цяла стена със фотоси на Антония – от шепа бебе в кувьоз до стройна госпожица, запалена по класическия балет.

За дългогодишната си история Отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас е натрупало хиляди сходни мемоари, а август е месецът на благодарностите от чужбина. През летата в годините обратно тук се раждат недоносени бебета на родители, прекарващи почивката си в Бургас. Пристигат фотоси, клипове и благодарности от Казахстан, Швеция, Румъния, Турция, Италия, Израел. Дори и през днешния ден в отделението се грижат за бебета от Германия. И за сериозни пациенти, преведени от други лечебни заведения.

„ Няма по-голяма премия от това твоят труд да има смисъл. Вълнуващо е да видиш по какъв начин дребно бебе, което е било предизвикателство за цялото поделение, към този момент е огромен и рационален човек “, споделят лекарите в Отделението по неонатология.

Днес, с помощта на достиженията на здравната просвета, е допустимо даже новородени с рисково ниско тегло да оцелеят и да се развият без последици за здравето. За това са нужни както познания и умения, по този начин и високотехнологична инсталация. През миналата седмица Отделението по неонатология получи следващо подаяние – лампа за фототерапия на новородени. Тя е закупена със средства от донори и признателни родители, споделят още от лечебното заведение.

На фотографията: 12-годишната Антония
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР