12 екипа на пожарната от Стара Загора и Чирпан, военни,

...
12 екипа на пожарната от Стара Загора и Чирпан, военни,
Коментари Харесай

Огънят погълна 7 вили в Старозагорско

12 екипа на пожарната от Стара Загора и Чирпан, военни, горски служащи и над 20 доброволци не престават битката си с пожар, зародил през днешния ден към 13 часа в региона на старозагорското село Пъстрово. Работата им се затруднява от мощния вятър и високите температури - над 30 градуса по Целзий.

Добрата вест е, че няма потърпевши хора, една жена е била евакуирана от вкъщи си. Лошата - до момента изгоряха 7 необитаеми все още къщи в селото, употребени главно като вили през почивните дни. Местните не крият терзанията си, че могат да останат без домове, оповестява 24 часа.

Смята се, че огънят е тръгнал от двора на една от необитаемите и изоставени къщи в югозападния завършек на Пъстрово, където имало доста плевели и сухи треви. След това се е трансферирал и към близката гора. Там той към момента не е загасен, само че най-малко заплахата за селото на този стадий се счита за минала. Възможно е да бъде извикана на помощ тежка техника от мини " Марица изток ", която да прокара просеки в гората и по този начин да загради пътя на огъня. Община Стара Загора изпрати на място водоноска с огромен потенциал.

" В Пъстрово са секретарят на общинската администрация Делян Иванов и отрасловият зам.-кмет Йордан Николов. Те ще координират дейностите на терен. Надяваме се, че напъните на огнеборците и доброволците ще съумеят, с цел да бъде стихията овладяна допустимо най-скоро “, сподели кметът на Стара Загора Живко Тодоров. той увери, че локалната власт ще направи всичко належащо за запазването на здравето и живота на хората. Има подготвеност за краткотрайно настаняване на хора при нужда.

В гасенето на пожара в Пъстрово вземат участие 12 екипа на пожарната от Стара Загора и Чирпан, военни, горски служащи и доброволци. Снимка: Ваньо Стоилов

Името на село Пъстрово нашумя в медиите преди към 20 години, защото то е в региона на военния полигон " Зчейово ", на който тогава бяха унищожени част от руските ракети у нас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР