12 души са загинали, а най- малко 30 човека са

...
12 души са загинали, а най- малко 30 човека са
Коментари Харесай

85 години след масовите екзекуции от НКВД: Нова Винишка трагедия - 12 загинали след ракетен удар по болница

12 души са починали, а най- малко 30 индивида са ранени при бомбандировка на съветската войска над болница в украинския град Винница. При " денацификацията " са починали и деца, предават локални канали. На място са умряли жена с малко детенце.

В центъра на града са изгорели и 50 автомобила.

Днес сутринта с ракети бе обстрелвано и учебно заведение в Николаев. На този стадий формалните източници на Русия не разясняват за какво са били обстрелвани цивилен обекти в Украйна.

Виница е огромен административен център, регионален град на Винницка област и се намира на 220 км от Киев в югозападна посока. популацията на града е към 360 000 души. През март там бяха обстрелвани летището и телевизионната кула.



Така е изглеждал медицинския център преди обстрела.



Името на града е обвързван и с така наречен Винишка покруса. Трагедията във Виница е всеобща екзекуция на хора, осъществена от руската полиция Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) (Народен комисариат на вътрешните работи) по време на по този начин наречената „ Голяма чистка “, ръководена от Йосиф Сталин, през 1937 – 1938 година Масовите гробове във Виница са открити по време на немската окупация на Украйна през 1943 година Разследването, извършено от интернационална комисия, съответствува с разкриването на сходно всеобщо ликвидиране на полски военнопленници в гората край съветското село Катин, осъществено също от Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР). Тъй като германците употребяват тези доказателства на комунистическия гнет за дискредитиране на Съветския съюз в интернационален проект, тази покруса се трансформира в една от най-добре проучените обекти на принуда на сталинисткия режим в Украйна.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР