12 души са задържани за износ на стоки с двойна

...
12 души са задържани за износ на стоки с двойна
Коментари Харесай

Разбиха мрежа за износ на военни изделия за Русия, действала в Пловдив

12 души са арестувани за експорт на артикули с двойна приложимост, предопределени за експорт за Русия. Изделията - технологии и софтуерни артикули, за били употребявани при военните дейности в Украйна. Те не са предопределени за постоянната съветска войска, а за специфичните елементи, които водят война там. 26 отряд, военноморската пехота, ЧВК Вагнер, ГРУ и други, посочи председателята на ДАНС Пламен Тончев, който дойде за брифинга в Пловдив. 
Прочетете още
В него участваха още Мария Павлова, заместник-главен прокурор, Живко Коцев, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, и Ваня Христева, областен прокурор на Пловдив. Задържани са жители на съветската федерация, беларуси и албанец. 

Акцията е стартирала  на аерогара София през вчерашния ден. " Там бяха арестувани 5 индивида, без да създадем непотребна суматоха. Руските жители са дошли от време на време България, осигурявали са финансирането, логистиката и физическото преместване на изделията ", изясни Живко Коцев. 

" В ДАНС е получена информация за експорт на артикули с допустима двойна приложимост. Разкрита е комплицирана мрежа от незаконни доставки ", изясни шефът на службата Пламен Тончев. Мрежата е работила на територията на София, Пловдив, Варна и Велико Търново от началото на 2021 година В основата й стоели съветските жители, които са финансирали доставките. Те не са непрекъснато пребиваващи у нас. Доставките са минавали през разнообразни сдружения, едно от които е със седалище в Пловдив. Стоките са били изпращани в Пловдив, където били преопаковани, по-късно - превозени до София и оттова - до Руската федерация. Оборотът бил за над 4 млн. лева.

Операцията е извършена от ДАНС, взаимно с Окръжна прокуратура - Пловдив. Тя се е провела на територията на София, Варна, Пловдив, Велико Търново.  

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР