12 деца са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към

...
12 деца са постъпили в Клиниката по инфекциозни болести към
Коментари Харесай

Деца от спортно училище се натровиха с храна, в болница са

12 деца са постъпили в Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ “Свети Георги ” Пловдив от спортното учебно заведение СУ “Васил Левски ”, оповестиха от лечебното заведение.

Причината е хранително натравяне, като до този миг положението им е приблизително тежко със обилни усъвършенствания. Учениците са между 10 и 16-годишна възраст.

Приемът на децата е почнал към 20:30 часа нощес и е траял до към 12:30 часа през днешния ден. Екипите на университетската болница вършат всичко належащо за възстановяване на положението им.

Здравните институции са сезирани и сега се обясняват повода за случилото се, съобщи Радио Пловдив.

Екип от Областната дирекция по сигурност на храните и на Регионалната здравна ревизия ревизират на място дали се спазени санитарно-хигиените условия в учебния стол, вземат се проби от храната, която са консумирали учениците, ревизират се и общежитията.

По информация на националното радио близо 50 възпитаници от спортното училище са се оплакали от стомашно неразположение.

Българската организация по сигурност на храните стартира от през днешния ден инспекции в учебните столове и бюфети по отношение на началото на образователната година. Инспекциите ще продължат до 14 октомври.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР