12 деца, контактни на медицинската сестра от 80 ДГ, ще

...
12 деца, контактни на медицинската сестра от 80 ДГ, ще
Коментари Харесай

Тестват 12 деца за коронавирус от 80 ДГ в София, а родителите им?

12 деца, контактни на здравната сестра от 80 ДГ, ще бъдат тествани  за ковид в домашни условия от екипи на РЗИ - София. Това стана ясно от включване от 50 ОДЗ " Приказна калина " в столицата в ефира на Българска национална телевизия. Не стана ясно обаче дали ще бъдат тествани и техните родители.
Медицинска сестра от столична детска градина е с ковид
Ситуацията в градината сега
Детската градина работи без групата, в която е работила инфектираната сестра. Всички чиновници са с негативни проби, акцентира директроката Нина Иванова.
" Вчера е направена цялостна деззинфекция на дворното пространство и постройката. Днес след работното време ще бъде направена нова от служби към Столична община. Мерките са предписаните от здравните управляващи: 4 пъти стерилизация дневно, през 3 часа стерилизация на играчките ", сподели директорката. 
Децата, които няма да вървят на градина, ще бъдат извинени по служебни аргументи.
Как се е схванало за инфектираната сестра?
Около 10:30 в сряда сестрата е получила позвъняване от член на фамилията, че той е инфектиран. Тя отишла и си направила незабавно PCR, и съобщили на РЗИ. И в петък са почнали предварителна защита - изследвали и останалите чиновници на ДГ и дезинфекцирали мястото.
Жената е контакутвала с 12 деца от нейната група. Децата са в домашна карантина. На тях ще бъдат нарпавени от РЗИ RCR проби в домашни условия.
Директорката обаче не можа да каже дали и на родителите им ще бъдат направени проби.
Това не е първият случай на ковид в детките градини в София. Все още не е ясно от кое място са хванали вируса трите учителки от 50 ДГ.
Къде и по кое време са срещнали ковид трите учителки от 50 ДГ, въпрос без отговор
Очаквайте детайлности
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР