12 декември е дата, изпълнена със смисъл за българското кино

...
12 декември е дата, изпълнена със смисъл за българското кино
Коментари Харесай

Да си спомним за големия Велко Кънев

12 декември е дата, изпълнена със смисъл за българското кино и спектакъл. На днешния ден почитаме паметта на великия български артист Велко Кънев, който загубихме през 2011 година. Той остава в историята с над 40 функции в театъра, близо 70 участия в игрални филми, 240 епизода на първото българско комедийно шоу „ Клуб НЛО ” и десетки награди, в това число Аскеер за водеща мъжка роля през 1994 година. Паметно остава превъплъщението му в един от най-обичаните български филми -„ Оркестър без име ”, както и основните му функции в редица класики, измежду които „ Бой Последен ”, „ Мъжки времена ” и „ Да обичаш напук ”.

На 2 октомври 2008-а е почетен с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за заслуги в региона на културата и изкуството. На същата дата Велко Кънев отпразнува своята 60-годишнина на сцената на Народния спектакъл с премиерата на моноспектакъла „ Дванадесет ядосани монолога “.

„ Всички след нас - по-добри! ” - това паметно обръщение на артиста под шаржа му на Стената на славата на Театър 199 събира в себе си философията на един популярен артист, трансформирал българската сцена, кино и телевизия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР